Sevärdheter  Innerstaden  Gamla Stan  Stadsvandringar  Drottningholms Slott  Haga  Skärgården  Parker  Birka  Museer

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Gamla stan
Gamla stan är nog Stockholms mest populära plats, och här kan man uppleva både ro och stillhet, såväl som ett myller av folkliv och nöje. Allt inom gångavstånd. Stadsdelen har en innehållsrik historia, och har tjänat som både syndens näste, avrättningsplats och platsen för storslagna kungliga bröllop. Att strosa genom dess gränder är att resa genom historien.
Den gamla staden på vattnet, med karaktäristiska torn och spiror. Här är husen från 1600- och 1700-talet mycket välbevarade.
Mot Gamla stan via Helgeandsholmen med Riksdagshuset. Nedanför slottsbacken ligger de gamla ångbåtarna.
Kungliga Slottet stod inflyttningsklart 1754, och byggdes delvis på resterna av gamla slottet Tre Kronor, vilket numer är ett populärt museum. I detta hus bodde kungafamiljen efter att Tre Kronor brann ner 1697, tills det nya slottet stod färdigbyggt.

Nästa sida--->Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide US


 

Annonser