Sevärdheter  Lite historia  Hamnen  Skiftande stad  Nöje, Kultur och Mat  Museér  Skärgården  Göteborgskalaset

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Göteborg Sevärdheter - Liseberg

Foto: Henning Ström
Göteborg guide sevärdheter

Lisebergs nöjespark är ett måste för barn i alla åldrar, med åkattraktioner i mängd, restauranger, dansbana och artister. Här finns något för alla, från värstingattraktionerna TopSpin och HangOver till snälla varianter som Farfars bil och Trummeliten.

Denna över snart 80-åriga turistattraktion är faktiskt Sveriges mest besökta turistattraktion med miljontals besökare varje år. Bland sevärdheterna finns Skulpturparken, Lasse Åbergs Musseum och Stjärnvägen där alla från Edith Piaf och Karl Gerhard till ABBA och Jimi Hendrix har sin egen stjärna.

På Liseberg finns en mängd restauranger med både gourmet- och snabbmat. Konserterna, teaterföreställningarna och showerna på Liseberg drar också storpublik, och här kan man lyssna till både hårdrock och operett.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide US


 

Annonser