Sevärdheter  Sevärdheter  I omgivningen

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 4.jpgI Ystad möts man av en blandning av gammalt och nytt, de äldsta delarna är från 1200-talet. Detta trots att staden flera gånger plundrats och bränts av danskarna under krigen på 1600-talet. Den äldsta byggnad som finns bevarad i Ystad är Mariakyrkan, från början av 1200-talet. Här finns även Sveriges näst äldsta kloster, Gråbrödraklostret, invigt 1267, och en miljö med många välbevarade korsvirkeshus från 1700-talet. I Franciskanerklostret finns Ystads stadsmuseum inrymt och här visas en basutställning om Franciskanerordens och klostrets historia, samt andra tillfälliga utställningar. Här kan man dessutom följa Ystads historia i utställningen Ystadbygden 6000år.

Picture 7.jpg Picture 6.jpg Picture 2.jpg
Picture 5.jpg
Ystad är vackert beläget vid Östersjön med en 4 mil lång strand. Att ta ett dopp passar därför bra och här finns bl a nybrostrandsbadet med tempererat havsvatten och bastu. Eller varför inte fiska i Östersjön, t ex torsk, öring, näbbgädda, plattfisk, och ål. I Nybroån hittar man Abborre, Gädda, Regnbåge och Öring med flugfiske, spinnfiske och meter från havet och cirka 2 km uppströms. För fiskekort kontaktas Fiske & Sportboden.

Picture 1.jpg Picture 3.jpg Picture 8.jpg
Ystads teater är unik eftersom den tillsammans med Drottningholmsteatern är den enda teatern i landet som bevarat sina gamla scenmaskinerier från 1800-talet. Teatern används alltjämt för teaterföreställningar och här visas också en mycket värdefull uppsättning kulisser. I centrala Ystad ligger Charlotte Berlins museum. Hon var en förmögen affärskvinna som levde under 1800-talet och dessutom en ivrig samlare, och idag står muséet som ett minnesmärke över denna märkliga kvinna. På Dag Hammarskjölds Backåkra visas konstverk, möbler och andra föremål som tillhört honom, och strax öster om Ystad, i Skårby, ligger Eriksborgs vagnmuseum där hästvagnar från olika tidsepoker visas. Vill man se konst ska man bege sig till Ystads konstmuseum som är ett av de större konstmuseerna i Skåne. Här kan man se många av de individualistiska skånska konstnärer men även konst från övriga landet och bl a Danmark och Tyskland. I Ystads centrum ligger den polske konstnären Jacek Mieliwodzkis galleri Atria, där man bland annat kan se hans vackra naturstudier.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser