Sevärdheter  Sida 1  Sida 2  Sida 3  Sida 4

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 

Boka HotellSweden.se

Gutarna är stolta över sina unika traditioner och seder, och varje år i
juli har de sina egna olympiska spel Stångaspelen i Stånga, då de bl a tävlar i arena, pärk, varpa, stanggstörtningg, spark´rövkrok och många fler grenar under dagarna fyra.
Andra populära evenemang är Roma-teaterns uppsättningar i klosterruinen i Roma,
Gotland Chamber Music Festival där Staffan Scheja år efter år samlar artister i världsklass och NatWest Island Games då 2 200 öbor från 22 öar runt om i världen tävlar i 14 olika sporter.

 

 Just sommaren är den mest hektiska tiden på Gotland och i Visby, och
befinner man sig här under denna tid kan man njuta av i särklass flest soltimmar jämfört med resten av vårt land. Men ön är mer än värd att besöka under de milda höstarna såväl som under vintern. Vädret, ljuset och bristen på backar tillsammans med en mängd intressanta och unika sevärdheter på ön, bidrar till att fler och fler väljer att uppleva Gotland på cykel. Här finns gott om fina cykelvägar från Fårö i norr till Hoburgen i söder.

Här kan verkligen alla smakriktningar och intressen tillfredställas. Bara i
och kring Visby finns t ex såna pärlor som Botaniska Trädgården, Häggska huset, S:ta Maria Domkyrka samt en mängd intressanta byggnader och ruiner namngivna efter helgon och med spännande historia. De har namn som S:t Clemens, S:ta Gertrud, S:t Hans och S:t Per.
Och så förstås ringmuren med sina över 50 torn.

Visby har gott om restauranger, butiker och uteställen, och vill man svalka sig ligger Visby havsbad, Gustavsvik, Snäckviken och Norderstrand med sin camping alldeles i närheten. Också runt resten av Gotland erbjuds mängder av möjligheter till sol och bad.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser