Sevärdheter  Sida 1  Sida 2  Sida 3  Sida 4

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se


kultur Medeltidsveckan I augusti varje år hålls i Visby ett av de i särklass populäraste evenemangen på hela året, nämligen Medeltidsveckan med bl a historiska spel, musik, marknad, tornerspel och dräktparader för att hålla minnet levande av den storhetstid som Gotland upplevde under medeltiden.

I Visby hittar du fortfarande dess 3,4 km långa ringmur, ungefär 200 byggnader, kloster, kyrkoruiner och en domkyrka från dess storhetstid. Under medeltiden byggde man gärna i sten, och just därför finns många av dem kvar ända från 1200-talet.
Under 1300-talet rådde kärvare tider på ön, med Digerdöden, klimatförändringar, sjöröveri och överfall och förändring av handelsförhållandena. Men gutarna har till skillnad mot många andra varit måna om att bevara sina unika historiska värden, och det är därför man här hittar så många ovärderliga miljöer.


De unika kulturvärden som finns här ligger till grund för stadens placering 1995 på UNESCO´s världsarvslista.
Vill man fördjupa sig i Visby och Gotlands spännande historia, ska man besöka Gotlands Fornsal, som ligger i Visby och är ett av Sveriges största länsmuseer. Där finns enorma skatter för de historieintresserade.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser