Sevärdheter  Sida 1  Sida 2  Sida 3  Sida 4

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Att resa till Gotland är som att lämna Sverige, både fysiskt och filosofiskt. Mitt i havet, 90 kilometer från svenska kusten och 130 från den estländska ligger denna 3 140 kvadratkilometer stora ö. Den högplatå som ön är består till största del av kalksten, och bjuder på en mängd skiftande naturscenerier. Här finns cirka 58 000 bofasta året om, men under sommaren varje år besöker över en halv miljon turister detta sommarparadis.

Visby har ungefär 2 000 invånare och är en modern stad, med ett sjudande nöjesliv, som vilar på en rik historia. Hit kom de första människorna och bosatte sig redan för 5 000 år sedan. Området var rikt på färskvatten och här fanns gott om säl och fisk att jaga och fiska. På så sätt försöjde sig de första människorna. Här började man också tidigt samlas för att hålla marknad. Staden blev snart en central plats för handel, och under Hansatiden kom den att ytterligare stärka sin position inom denna.

Många besökare uppskattar de underbara natur- och kulturtillgångar som Gotland i stort har att erbjuda. Kal kalksten, hedar med öppna tallskogar, kuster med branta klippor, klippiga och sandiga stränder, raukar och ljuvliga ängsmarker.

Här blommar en oerhört rik flora, exempelvis de flesta av Sveriges orkidéarter.

Allt detta hittar du på Gotland.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser