Sevärdheter  Sida 1  Sida 2  Sida 3  Domkyrkan  Evedal  Slottsruinen  Inglinge  Glasriket

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Bergdala

Bergdalas omtyckta Filbunke med sin koboltblå kant har väl ingen missat, och här finns mycket mer inom både spännande glas och sköna klassiker. Här kan man uppleva genuin hyttsill året runt, och handla i den mysiga glasboden med. Formgivare är Thommy Bremberg, Bengt Lindberg, Lena Linderholm (som designat välkända serien Provence med inspiration från medelhavsområdets färger) och Mats Theselius.

Sandvik

Sandvik tillverkar allt från var mans vardagsglas till de klassiska serierna Nobel, Intermezzo och den nya, tidlösa Merlot, formgiven av Erika Lagerbielke. Sandviks motto är att ge gemene man mera skönhet i vardagen. Men detta är idag också det modernaste glasbruket för hantverksmässig tillverkning av servisglas i Europa.

Strömbergshyttan

Strömbergshyttan designers Håkan Gunnarsson, Leif Persson, Mikael Axenbrant, Anna Örnberg och nya tillskottet Eva Englund skapar okonentionell och ofta färgstark glaskonst med avancerad teknik. Det är inte utan anledning de ofta kallas glädjespridarna. Men här görs även praktiskt vardagsglas med ungdomlig touch.

Målerås

Målerås är det största privatägda glasbruket i Sverige och vilar på lång tradition av glasproduktion. Bland formgivarna märks Rolf Sinnemark, Eva Englund och Mats Jonasson. Den sistnämnde är välkänd över hela världen för sina glaskonstverk med djurmotiv. Mats Johanssons vill på så sätt använda sin kreativitet till att göra människor uppmärksamma på betydelsen av vår natur och våra vilda djurs fortsatta existerande. På Målerås finns även året-runt öppet galleri och butik.
På bilden "Skurvor" design Erika Höglund

Nybro glasbruk

Nybro glasbruk grundades 1935 och bland de mest kända föremål som tillverkas här hör Räktrålaren och Sillskutan som är designade av Paul Isling. Här tillverkas handgjutet och centrifugerat prydnads- och bruksglas med ett modernt formspråk. Även formarna är handgjorda och denna tillverknings process kräver stor yrkesskicklighet. I gengäld blir varje föremål unikt. Bruket är respekterat och välkänt över hela världen och deras specialdesignade sportpriser som delas ut i bland annat golf-, tennis- och fotbollsturneringar i proffsklass såväl som bland amatörer är populära över hela världen.

Bilder: GlasriketOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser