Sevärdheter  Sida 1  Sida 2  Sida 3  Domkyrkan  Evedal  Slottsruinen  Inglinge  Glasriket

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 1.jpg Picture 3.jpg
Picture 2.jpg

 

Picture 4.jpgVäxjö Domkyrka byggdes redan på 1100-talet. Troligtvis byggdes den för att ära en engelsk biskop från York vid namn St. Sigfrid, och förmodligen begravdes han också här under mittgången. Kyrkan är högst sevärd interiört såväl som exteriört. Dess två höga kopparklädda spiror toppas av ett armborst respektive ett kors, och inne i kyrkan finns glas-, trä- och smideskonst. Två av glasföremålen är skapade av konstnären Erik Höglund. Det nya altarskåpet är gjort av Bertil Vallien. Vid en av ytterväggarna finns dessutom en runsten, också denna från 1100-talet. Alldeles bredvid kyrkan finner man Caroline skolan där bland annat Linné och Per Henrik Ling gick i skolan. Här höll också Esaias Tegnér många berömda tal.

Picture 5.jpg
Picture 7.jpg
Picture 8.jpgOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser