Sevärdheter  Sida 1  Sida 2  Sida 3  Domkyrkan  Evedal  Slottsruinen  Inglinge  Glasriket

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 1.jpg
Picture 2.jpg
Picture 4.jpg
Svenska Emigrantinstitutet grundades 1965 och har sitt säte just i Växjö i Utvandrarnas Hus. Här finns Svenska Emigrantinstitutets arkiv som är uppbyggt på bland annat amerikabrev, dagböcker, fotografier, en mängd inspelningar av intervjuer med svenskamerikaner. Här finns dessutom Vilhelm Mobergs författararkiv till utvandrarromanerna. Allt som allt är detta vår tids största samling kring svenskar i Nordamerika, till stor glädje för både släktforskare och andra historieintresserade.

I biblioteket finns en enorm samling litteratur för och om emigranter och dessutom mycket av sådant som publicerats i Amerika för och av de svenska invandrarna. Hit kan man komma för att på plats studera det mesta som rör emigration, allmän historia, demografi, genealogi, personhistoria, svensk såväl som nordamerikansk lokalhistoria och mycket, mycket mer. Tusentals människor besöker forskaravdelningen varje år, för att dra nytta av de fantastiska källor som här finns att tillgå. Det är också hit man vänder sig om man som svensk söker sin släkt i Amerika, eller som amerikan söker efter sina rötter i Sverige.

I Utvandrarnas Hus finns basutställningen Drömmen om Amerika, som skildrar den stora utvandringen till Amerika under åren 1840-1930, och andra utställningar såsom Titanic, Charles Lindbergh, Snusgatan och en mängd andra tillfälliga utställningar. Här finns också Vilhelm Mobergrummet, där man kan studera författarens liv och böcker. Vilhelm Moberg levde 1898-1998 och hans nationalepos om utvandrarna är mer än någonsin aktuell, mycket på grund av musikalen Kristina från Duvemåla som är en av de mest populära musikalerna i Svensk historia. Utvandrarnas Hus är ett måste att besöka när man befinner sig Växjö, och här finns alltid något nytt att se och uppleva. På Emigrantcafét kan man förfriska sig och i Emigrantshopen hittar man bland annat litteratur och souvenirer.

Picture 5.jpg
Picture 6.jpg
Picture 7.jpgOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser