Sevärdheter  Sida 1  Sida 2  Sida 3  Domkyrkan  Evedal  Slottsruinen  Inglinge  Glasriket

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 1.jpgVäxjö har en lång och färgstark historia, och har länge varit centrum för handel, kultur och utbildning i sydöstra Sverige. Småföretag, säterier och högteknologiska företag finns alla representerade.
Växjö kan också räkna sig själv som ett av Sveriges mediacentrum.
Många av TV och radioprogrammen produceras här.

Picture 3.jpg
Picture 2.jpg
Picture 5.jpg

Växjö är staden i sjöriket där du kan leva hektiskt såväl som uppleva lugna naturupplevelser. I kommunen finns tvåhundra sjöar, och i många av dem finns gott om fisk. Fiskekort finns hos turistbyrån. Längs den ca 120 km långa Värendsleden finns också utmärkta förutsättningar för kanotister, både för de som föredrar kortare dagsturer och de riktiga fantasterna som paddlar hela sträckan. Längs med leden hittar du också naturcampingplatser och grillplatser.

Picture 7.jpgXperiment-huset i Lokstallarna i södra Växjö är en spännande upplevelse för alla åldrar. Sedan det öppnades där har det blivit en succé. Här finns massor att uppleva och utforska, kurser, teater och dessutom spännande experiment som man får göra själv.

På det internationellt kända Smålands museet - som är Sveriges äldsta landsortsmuseum - fokuseras det på det svenska glaset och glasbrukens historia, och när du kommer in där möts du av en explosion av färger och glas. Den 1 juni 1996 öppnades det nya Smålands Museum. Bland de fasta utställningarna märks Småländsk bruksbygd och 400 år svenskt glas, men här erbjuds dessutom ett digert utbud för bland annat barn och ungdomar. Här finns dessutom en omfattande kulturmiljöavdelning, som främst koncentrerar sig på arkeologiska undersökningar och Byggnadsvård.

Picture 9.jpg
Picture 10.jpg
Picture 11.jpgOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser