Sevärdheter  Historia  Bilder 1  Bilder 2

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

På trettiotalet började Västervik att bli en populär turistort, och är så än idag. En av de främsta anledningarna till populariteten är den vackra skärgården i Västervik och Tjustsbygden med sina 5 000 öar. Här finns bl a Lysingsbadet, som är Sveriges största semester- anläggning. Ett annat populärt bad är Gränsö slotts långgrunda badstrand på en lummig halvö bara några kilometer från centrum. Gränsö är naturreservat och naturvårdscentrum och här finns även cafe, restaurang, naturstigar, ridstigar, skärgårdsbryggor och så slottet där internationella artister uppträder varje sommar. Här kan man också vandra Gränsöleden i naturskön omgivning.

 

På en holme i inloppet till Gamlebyviken ligger ruinen av fogdeborgen Stegeholm (Stäkeholm), anlagd på 1360-talet. Den byggdes för att skydda den viktiga hamnstaden Västervik mot ett väpnat angrepp. Där hålls varje sommar en visfestival som har haft många legendariska artister under årens lopp. I Västerviks underbara skärgård finns gott om campingplatser och stugor att hyra. Här kan man också hyra kanot, vandra, klättra eller rida. Några av landets bästa och mest allsidiga fiskevatten hittar man också här.

 

Än idag kan man se hur staden tog sig ut för flera hundra år sedan. I Båtsmansgränd ligger fortfarande de små knuttimrade båtsmansstugorna som byggdes på 1740-talet. Idag är de K-märkta, och bidrar till att göra Västervik till ett riktigt kultur-, nöjes- och naturparadis.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser