Sevärdheter  Aktiviteter  Bilder  Halland

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Aktiviteter i Halland

 

Bad, windsurfing, golf och laxfiske förknippas ofta med Halland. Här finns även ett brett utbud av andra aktiviteter att erbjuda för den som besöker Halland med underbara cykel-, kanot- och vandringsleder, rodelbana och alpina skidanläggningar.

Playor
Stora ytor ger dig valfrihet och stränderna är lättillgängliga. Tylösand, Skrea Strand och Mellbystrand är de stränder som förtjänar beteckningen playa bäst i Sverige.Turister från andra länder skapar en speciell atmosfäroch på kvällen lockar After Beach med något gott att dricka, en bit god mat och bra musik medan du kan njuta av att se solen gå ner i havet.


falkenbergCykelsafari
Ginstleden som har fått sitt namn efter landskapsblomman, hårginsten går från Hallandsås till Kullavik utanför Göteborg. På vägen färdas du förbi strandängar med rikt fågelliv, genom strandskog och genom gamla fiskelägen. Under vägen passerar man flera städer och badstränder.

Cykelspåret har en östlig och en västlig sträckning. Den västra leden går ihop med Ginstleden medan den östliga har en annan sträckning. En stor del av vägen färdas du genom inlandets djupa skogar, förbi sjöar och vattendrag, över gammal hagmark och genom små byar.

Hylteslingan finns i Halmstad och följer ån Nissan genom kulturbygd, präglad av småbruk. På vägen tillbaka går färden genom den välkända vackra Simlångsdalen.

Nordsjöleden som är 600 mil är världens längsta skyltade internationella cykelväg. Den går runt Nordsjön och passerar sju länder. På vägen genom Sverige passerar Nordsjöleden Halland, genom Varberg och Kungsbacka och Bohuslän.

falkenbergFiske
Halland har förutsättningar som är fantastiska! Många lekvatten för laxfisk har restaurerats och både laxen och havsöringen vandrar nu över Atlanten för att leka i halländska åar. Kuststräckan mot Kattegatt innebär rika möjligheter till sportfiske efter torsk, makrill och havsöring. Insjöar erbjuder abborrmete och spinnfiske efter gädda.

Djuphavsfiske
Varberg är centrum för djuphavsfiske. Varbergs Fladenfestival är en havsfisketävling med internationellt deltagande. Fiskebåtar tar sportfiskare ut till de välkända djupgrunden Fladen och Middelgrund. Där nere väntar stortorsk, havskatt och pigghaj.

falkenbergGolf
Halland är landets golftätaste region. Milda vintrar och tidiga vårar ger en lång golfsäsong. Det finns ett 30-tal golfbanor inom Halland och det förekommer en stor variationsrikedom i golfbanornas karaktärer. Exempel är seaside-banor med havsutsikt, skogsbanor mellan idylliska sjöar eller mellan dungar av ek och bok. Du kan lätt planera din egen golftour och kombinera spelet med övriga aktiviteter och nöjen. Flera golfbanor ligger i nära anslutning till välkända badstränder så familjen kan kombinera golf och bad. Många halländska hotell erbjuder attraktiva golfpaket!

Golf i Tylösand
Halmstad Golfklubbs norra bana i Tylösand ses av många spelare vara landets bästa. Klubbens båda 18-hålsbanor löper omväxlande genom skogslandskap och avsnitt som har karaktären av parkanläggning. Tylösand erbjuder klassisk golfatmosfär.
Scandinavian Masters
En annan bana är Forsgården utanför Kungsbacka där Scandinavian Masters spelas.

Kanot
Inlandets sjöar och åar erbjuder fina kanotvatten. Här paddlar du genom gammal kulturbygd, genom barrskog och ädellövskog. Här finns kanotleder med rastställen och många av dem har bryggor för allmänheten, badplatser och grillplatser.

Hallandsleden
Vill du uppleva naturen till fots finns Hallandsleden. Vandringsleden går på stigar, mindre vägar och ibland genom helt öde och orörd natur. Den är 38 mil lång och sträcker sig från Hallandsås i söder till länsgränsen i norr. Leden ansluter till Skåneleden respektive Bohusleden.


Ridleden genom Halland
Ridleden erbjuder dig som ryttare att upptäcka inlandet i Halland. Längs med leden finns höbönder med rum och frukost både för ryttare och häst. Ridleden går på befintliga vägar och stråk och är väl skyltad.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser