Sevärdheter  Aktiviteter  Bilder  Halland

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Ett alternativ till en dag på stranden är att ströva omkring inne i Varbergs stenlagda omgivningar. I en gemytlig atmosfär kan man handla i de små butikerna, och avstånden är aldrig stora. Lördagar och onsdagar är det dessutom torghandel, och man hittar både fina råvaror och hantverk.

Varför inte sätta sig ner på ett av de små pittoreska caféerna när man blir trött i fötterna? En räkmacka smakar gott, för här är de lokala havsfrukterna alltid färska och nyfångade. Varberg har nämligen en lång tradition av fiske, och i Träslövsläge, (Läjet) finns fiskeläge ända ifrån 1500-talet. Här kan man köpa fisken direkt från båtarna när de lägger till vid land.

Norr om Varberg ligger ett annat fiskeläge, Bua, och inte långt därifrån naturreservatet Biskopshagen, där man kan ströva bland klipporna och strandängarna.

 

Kvällstid lever Varberg upp med ett nöjesliv fyllt av nattklubbar, pubar och restauranger med uteserveringar. Och speciellt på sommaren är staden fylld av människor långt fram på småtimmarna.

I Varbergs fästning ordnas rockkonserter och teaterföreställningar på sommarkvällarna. Här kan man också vandra runt i fängelsehålan och kanonrum, och kanske äta sin matsäck i solnedgången på klipporna.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser