Sevärdheter  Aktiviteter  Bilder  Halland

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Varberg, västkustens pärla, har ett långt förflutet som kurort. Här drack man brunn och än idag kan man rekreera sig på Varbergs Kurort & Kusthotell. Men kuststaden är kanske mest välkänd för sina stränder, för alla smakriktningar.

Här finns sextio kilometer kust med klippor och sandstrand, eller nakenbad för den som föredrar det. I nära anslutning till Varbergs centrum finns Barnens Badstrand som naturligtvis är långgrund för barnens skull, Simstadion med äkta havsvatten samt nakenbaden Käringhålan och Skarpe Nord för damer och Goda hopp för herrar. Djupa dräkt, eller "Gemensamhetsbadet" och "Ankaret" som det också kallas, är badplatsen strax söder om, och där samsas både unga och gamla runt bryggan.

 

Från Varbergs fästning i norr till Apelviken i söder löper den vackra Strandpromenaden. Utmed denna finns många "ensamma klipphällar" att breda ut sig på. Vid strandpromenadens slut ligger badplatsen vid Varbergs Kurort & Kusthotell; Lilla Apelviken eller "Kåsa".

Apelviken är en långgrund havsbukt och Varbergs största badstrand. Här finns en livräddningsstation bemannad av Livräddningssällskapet. Apelviken är också känt som en av norra Europas bästa windsurfingställen. På Getterön hittar man de små badvikarna med både sandstrand och klippor. Hit cyklar eller bilar man, men man kan också åka badbåt från Varbergs innerhamn till Getteröns gästhamn vid Första Vik.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser