Sevärdheter  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Valdemarsvik

Liksom de övriga kuststäderna i Östergötland har Valdemarsvik en trevlig stadskärna och intressanta utflyktsmål i omgivningarna. Flera campingplatser, centrala gästhamnar och mysiga fiskesamhällen där man på grund av det goda fisket lätt får tag i härlig, nyrökt fisk bidrar till Valdemarsviks popularitet.

 

 

I början av juli varje år brukar Sveriges kanske längsta sillbord dukas upp inne i staden. Men var ute i tid, biljetterna tar fort slut! I Gusum, inte långt från Valdemarsvik, finns ett Bruksmuseum där man kan få veta det mesta om mässing, dess tillverkning och historia.

 

Historiskt rik bygd
Är man intresserad av historia finns det gott om intressanta platser att besöka i närheten av staden. Allt från järnåldersgravfältet vid Stjärneberg, Hageby fornborg och kyrkoruinen i Tryserums till ett flertal vackra herrgårdar. Vill man komma ut på havet och känna de friska brisarna kan man hoppa på någon av de båtar som trafikerar skärgåden, och kanske stanna till en stund för ett dopp på någon av de öar där de lägger till.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser