Sevärdheter  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Valdemarsvik

Det är inte svårt att förstå att Valdermarsvik med Gryt och Tjust är ansedd som en riktig pärla bland båt, fiske och badfolk. De kan nämligen erbjuda inte mindre än 700 kilometer ljuvlig kust tillsammans.

Föredrar man att stanna på land kan man följa Östgötaleden och uppleva härlig natur i kustlandskapet. I både Gryts och Tjusts skärgård finns oerhört värdefulla naturområden med sällsynta fåglar och växter, och man måste därför vara mycket försiktig med att inte komma för nära dessa under vissa tider på året.

 

Långt tillbaka i tiden var Valdemarsvik med dess närliggande skärgårdsområden nästan helt täckta av vatten, och än idag består över halva stadens yta av vatten. Senare höjdes landnivån och de första spåren efter bosättningar i området som hittats är från början av bronsåldern.

Liksom de flesta kustområden har denna en livlig och ibland blodig historia, mycket av detta finns omskrivet i litteraturen. Senare blev industri och hamnnäringen viktig för Valdemarsviks utveckling, och idag är staden en modern kommun med ett expanderande näringsliv.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser