Sevärdheter  Slottet  Kulturstad  I omgivningen  Bilder 1  Bilder 2

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Sköna omgivningar

Vid Ombergs sydsida ligger Alvastra som är ruinerna efter ett kloster från 1140-talet. Det var här Heliga Birgitta fick sina första uppenbarelser, och klostret utgjorde en central plats i den tidens kristna liv. Sommartid kan man här uppleva Alvastra Krönikespel mitt i natten, då "Makten och Härligheten" uppförs av ett hundratal skådespelare.

Den historieintresserade har för övrigt möjlighet att fylla långa, härliga dagar med besök vid bl a Rökstenen och mängder av intressanta gamla kyrkor som ligger i Vadstenas omgivningar.

Här finns också gott om museer och intressanta platser. Även den kultur- och naturintresserade får här sitt lystmäte, vid Tåkern med sitt unika fågelliv och Omberg inte minst. Sommartid är Vadstena verkligen ett semesterparadis, och då har vi inte ens nämnt de ljuvliga stränderna, fiskelägena och Vätterviksbadet. Men Vadstena är definitivt värt att besöka även vintertid, och har man en gång varit här vill man garanterat återvända.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser