Sevärdheter  Slottet  Kulturstad  I omgivningen  Bilder 1  Bilder 2

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Kulturstad

Även om Klosterområdet och Vadstena slott är de absolut mest besökta platserna i Vadstena, finns här mycket mer att se och uppleva! Staden har en härligt pittoresk småstadscharm, och kring de stenbelagda gatorna ligger gott om intressanta och välfyllda butiker. Vadstena är ju också välkänt för den knyppling som utförs här av de s.k "Vadstenaspetsarna", och här finns även andra hantverk och lokala specialiteter att inhandla.

Överallt man går i Vadstena känner man historiens vingslag, och här finns gott om kaféer och restauranger där man kan sitta ner och försjunka i sina egna tankar, eller bara vila benen efter sin stadsvandring.

 

Ett annat härligt ställe där man har möjlighet att stanna upp och finna ro är Örtagården i munkträdgården, där man kan se örtkryddor, läkeväxter, giftdroger, historiska rosor och prydnadsbuskar.

Vill man uppleva en något vildare natur, ska man bege sig till Omberg, ca 20 km söder om Vadstena. Omberg är östgötarnas heliga berg från vilkens hjässa man har en gudomlig utsikt över orörd urskog och Vättern. Här kan man också vandra längs stigar och lära sig hitta med hjälp av naturens tecken.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser