Sevärdheter  Universitetsstaden  Bilder

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Redan för 1500 år sedan låg Uppsala i Svea rikes centrum. Här höll sveakonungarna ting med folket - dåtidens Riksdag. Besök intressanta miljöer och trevliga evenemang. Här inspirerades författare, vetenskapsmän och konstnärer.

9.jpg 4.8K

10.jpg 5.5K

Uppsala domkyrka
Började uppföras ca 1270, invigdes 1435 efter 165 års arbete och är Nordens största kyrka. Här finns flera unika byggnadsdetaljer och ett stort antal konsthantverk av högsta klass från åtta århundraden. Till Erik den heliges relikskrin har pilgrimer vallfärdat sedan kyrkan var ny. Här kröntes de svenska regenterna från medeltiden fram till 1700-talet. Många berömda svenskar är begravda här: Gustav Vasa, Carl von Linné, Nathan Söderblom. Domkyrkan är Svenska kyrkans rikshelgedom, stiftskatedral och församlingskyrka. Museet Skattkammaren är inrymt i norra tornet. Domkyrkocentrum finns i anslutning till domkyrkan med butik, utställningar och kafé.


11.jpg 8.9K

12.jpg 11.6K

Uppsala har mängder av kulturskatter. Det beror säkert på att det var här som allt började. I Uppland växte Svea rike fram under järnåldern och här började den dåtida högkonjunkturen som kallas för Vendeltid. Våra förfäder måste ha varit måna om att inte bli bortglömda. Man kan knappt röra sig i Uppland utan att se spår efter dem!

13.jpg 7.6K

14.jpg 10.8K

Uppsala idag är Sveriges fjärde största stad med cirka 180 000 invånare, fortfarande en storstad med en småstads charm. Allt ligger nära.
Det finns många aktiviteter, t ex. skridskor, fiske, golf eller gokart. Sandstränder, klippor, åar, forsar inom- och utomhusbad gör Uppland till ett bad- och båtvänligt område. Kasta loss och koppla av.

15.jpg 5.4K

16.jpg 9.9KOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser