Sevärdheter  Historia  Unga Umeå

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Umeå

Full fart i unga Umeå under sommaren
Letar du en pulserande sommarstad med fartfyllt uteliv och bra shopping? Då är Umeå, norra Sveriges största stad, ett attraktivt alternativ. Medelåldern bland de 110 000 invånarna är den lägsta i Sverige - och det sätter sina spår. Utbudet av affärer och restauranger växer snabbt, och det händer alltid saker på kultur- och nöjessidan.
Umeå under sommaren är inte som alla andra storstäder. Midnattssolen lyser över uteserveringarna fram till sena natten och dygnet verkar ha fler timmar än normalt. Renmarkstorget en sommarkväll har blivit ett nav för Umeås unga, som kryssar mellan uteserveringar, pubar och restauranger. I Invitos stilrena cocktailbar smuttar after-work-kostymer på ett glas vitt medan stämningen stiger bland fotbollssupportrarna på O'Learys.
Smak på världen
Runt hörnet avnjuts kaffekultur i högklass serverat av News prisbelönta baristor eller på charmiga Schmäck, där du kan runda av latten med ett designat smycke eller en tröja från Paris. Restaurangerna dukar upp allt från indiskt och kinesiskt till italienskt och svensk gourmetmat. Här hittar du bland annat Sveriges bästa restaurang norr om Stockholm enligt White Guide, Restaurang Viktor. Och Norrlandsoperan är långt ifrån bara teater och symfoniorkester - även om det naturligtvis inte är att förringa - på helgkvällarna transformeras Operans restaurang till en klubb- och konsertlokal av klass.
Sveriges bästa butiker
Den som helst går på vandring i shoppingkvarteren hittar snabbt sina smultronställen i Umeå. Längs gågatan i centrum trängs gallerior med små specialbutiker, och kläder med inredningsdesign och skobutiker. Klädaffärerna Carizma, Sveriges bästa modebutik 2005, och Kii, som tog samma titel för några år sedan, är måsten för lokala och tillresta fashionistas. Här blandas internationella och lokala märken med många stora svenska designers. I stadens utkant finns dessutom två stora köpcenter med de klassiska svenska kedjorna.
Vattenhål runt hörnet
När staden blir för varm och energin tryter är svalkan aldrig långt borta - här finns vatten och stränder på gångavstånd från centrum. Den som inte nöjer sig med att sitta på Café Båten (som faktiskt är en riktig båt) eller slå sig ner i gräset vid Umeälvens vatten kan besöka Nydalasjön och rekreationsområdet omkring. En insjö med sandstrand, äventyrsbad, bastuflottar och djurfarm gör området till ett vattenhål för både stora och små. Stränderna vid kusten lockar både surfare och beachvolleyentusiaster och ligger en kort biltur bort.
Älvar och älgar
Även utanför stan finns mycket att upptäcka. Sommarön Norrbyskär ligger en färjetur bort från Norrbyn och erbjuder en stillsam kontrast med sina lummiga stigar och gammaldags sågverkssamhälle. På Olofsfors bruk, en av Sveriges bäst bevarade och genuina järnbruksmiljöer, arbetar lokala konstnärer och slöjdare i de gamla smedjorna under sommarmånaderna. Söker man större äventyr erbjuder många aktivitetsföretag forsränning eller jetboat i svenska nationalälven, Vindelälven. Att få klappa en livs levande älg kan annars vara nog så mäktigt, och Älgens hus utanför Bjurholm har blivit ett populärt besöksmål bland familjer.

 

 

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser