Sevärdheter  Historia  Unga Umeå

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Umeå

Namnet "Umeå" är ursprungligen en böjningsform av älvnamnet "Uma", som troligen betyder "den dånande". Första gången som Umeå omnämns i skrift är 1314 när Umeå kyrksocken nämns i en statlig skattelängd och därmed börjar betraktas som en del av Sverige. Vid den tiden fanns centrum ungefär vid nuvarande Backens kyrka där det fanns handelsplats, hamn och en träkyrka. Under 1400-talet flyttar allt fler svenskar till området och Umeå fungerar som navet för nybyggarna i övre Norrland. Under denna period styrs regionen av riddaren på Korsholmens slott på den numera finska sidan av Kvarken. Umeå får sina första stadsprivilegier i december 1588 av Johan III.
Läs mer om Umeås historia här

Havet, älvarna och sjöarna erbjuder många fina fiskemöjligheter och aktiviteter, bl a sälsafari. De vackra älvlandskapen lockar med paddling, vandring, vildmarksäventyr, skotersafari, hundspann mm.
Vindelälven, en av Sveriges stora outbyggda älvar, är ett äventyr man inte glömmer. Under vintern är området rikt på renar och älgar. Inte minst på Älgfarmen!

 

SAS och Malmö Aviation flyger dagligen från Arlanda respektive Bromma till Umeå. Flygplatsen i Umeå är en av landets mest centralt belägna, bara 4 km från centrum, men ändå bara någon mil från många exotiska aktiviteter. Vägförbindelserna är goda med två Europavägar som passerar regionen (E4 och E12).

 

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser