Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Picture 1.jpg Den härliga småstaden Ulricehamns historia sträcker sig ända tillbaks till 1300-talet. Som många andra städer under den här tiden var Ulricehamn en handelsplats, och än idag lever den traditionen kvar i form av knallar och textilindustrin. Stadens härliga natur och närhet till sjön Åsunden gör den till en idealisk plats för alla former av utomhusaktiviteter, vinter som sommar.
Vid Åsunden, Ätran och en mängd andra sjöar finns chans till härliga bad, båtliv och även vattenskidåkning på vissa ställen. Paddling är en annan härlig aktivitet som passar bra att ägna sig åt i landskapet i och kring Ulricehamn. Ta en tur nedför Ätran, Tidan eller runt på Åsunden, och kanske till och med ända ner till Falkenberg om du är lite mer van?
Picture 9.jpg
Picture 3.jpg Vintertid beger man sig till simhallen där vattenrutschbana, barnpool, solarium och bastu finns. Storfiskaren lockas av gösen i Åsunden, men här finns gott om annat, varierat fiske. Picture 4.jpg
Båt finns att hyra, och likaså fina rastplatser längs vattnet. Ett annat spännande alternativ är att hyra häst eller cykel härliga leder och spår i naturreservaten i Ätradalen, längs sjöar och i skogar. Här finns också utmärkta vandringsleder från bara ett par kilometer till milslånga såsom Åsundenleden, Dalumleden och Redvägsleden som alla går genom natursköna omgivningar. Detta är för övrigt en utmärkt aktivitet året runt, för alla säsonger har ju sina skiftningar och sin speciella skönhet.
Picture 10.jpg Ulricehamn stoltserar med ett av syd Sveriges bästa utbud inom vinteraktiviteter. Här finns t ex Ulricehamns Ski Center med ett flertal pister för både skidåkning och snowboard. Föredrar man att åka på längden finns det gott om fina snösäkra spår för med en sammanlagd längd av över 210 kilometer. Även fisket lämpar sig alldeles utmärkt att ägna sig åt under vintern när isarna lagt sig.

Picture 7.jpgVill man sedan ta det lite lugnt efter alla fysiska aktiviteter, ska man bege sig in till city. Kanske en liten shoppingrunda längs den pittoreska gågatan, eller en titt på stadens museer eller butiker med konsthantverk? På torsdagseftermiddagarna året om är det fabriksförsäljning i Gällstad strax söder om staden, och man kan göra riktiga fynd i Sveriges Trikåcentrum, något som kanske är mer känt som Kärringarallyt.
Picture 8.jpgNär sedan hungern sätter in är det skönt att slå sig ner på någon av de lokala restaurangerna eller caféerna där man kan beställa allt från vanlig husmanskost till tre rätters à la carte. Kvällen bör naturligtvis avslutas på något av stadens uteställen och kanske lyssna en stund på lite skön musik.
Picture 5.jpg Picture 6.jpg Picture 2.jpgOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser