Sevärdheter  I omgivningen

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 1.jpg Picture 2.jpg Picture 6.jpg
I Uddevalla ligger Sveriges enda sjömanshus museum där marinmålningar, fartygsföremål och en skepparsalong i originalskick från 1890 visas. För en riktig djupdykning i historien rekommenderas Skalbanksmuséet där uppkomsten av lämningar ända från istiden, sk skalbankar visas. För de konstintresserade finns Bohusgalleriet och Konstgalleriet.

Picture 3.jpgTre kilometer söder om Uddevalla hittar man Sverges äldsta havsbadort, Gustafsberg, med en historia som sträcker sig ända bak till 1700-talet. Hit kom rika för bada gyttjebad och njuta av det salta vattnet, och miljön går fortfarande i den ståtliga stil som de omgav sig med. T o m de gamla träbadkaren står fortfarande kvar.

Picture 4.jpgUddevalla av idag är en modern ort där man hittar det mesta. Bra utbud av butiker, nattklubbar och restauranger. På restaurangerna är det ofta en fräsch fiskrätt, direkt från havet, som dukas upp. Havet är förstås underbart om man istället vill fiska själv , här finns de flesta fiskearter, eller ta en simtur. Det råder ingen brist på varken hav eller sjöar. Här finns gott om småbåtshamnar, men har man ingen egen båt kan man ta en heldagstur eller kortare med någon av båtarna som trafikerar skärgården och hitta sin egna strand. Ett måste är också att besöka Bassholmen naturreservat som är mycket sevärt.

Picture 5.jpg Picture 7.jpg Picture 8.jpg
Men västkusten har mer än härliga bad att bjuda på, för här kan man också ta en tur i bergen eller på golfbanan på Uddevalla Golfklubb. Här finns utmärkta anläggningar för de flesta sportaktiviteter och känner man för att riktigt aktivera sig fysiskt kan man hoppa på cykelspåret som går genom Bohuslän. Det är i sin helhet 29 mil långt och sträcker sig mellan Göteborg och Svinesund vid norska gränsen.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser