Sevärdheter  Skärgårdsstad  Bilder 1  Bilder 2  Bilder 3  Bilder 4

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se


Den vackra skärgårdsstaden Trosa hittar man vid Sörmlandskusten. Ett öppet landskap med levande bondebygdar och sköna vikar utmärker staden som är ett arv från 1600-talet.

Här kan man njuta av naturen till hundra procent. Aktiviteter som fiske, långvandringar utmed Sörmlandsleden, cykelturer till naturreservat m.m. bjuder naturen på. Eller varför inte ta en lite lungnare färd ut med någon utav skärgårdsbåtarna, sitta bakåtlutad och njuta av den vackra miljön.

Nynäs Slott och Tullgarns Slott är två välbesökta utflyktsmål. Guidningsturer på slotten är ett alternativ för de som är nyfikna på historien om dessa slott. Garvagården är också ett ställe värt att besöka om man åker till Trosa.

Årliga större evenemang
Är du en entusiastisk fiskare så ska du inte missa den Stora Metadagen under kristi himmelfärdshelgen då fiskare från hela Sverige deltar i denna sammanslutning. Ett annan riksomfattande evenemang är den årliga mountainbiketävlingen som äger rum i maj.

Trosa Stadslopp är en av de största evemangerna i denna skärgårdsstad. Tusentals löpare från hela världen deltar i tävlingen och folkfesten med drakbåtsrodd och dans i hamnen.

Trosa är en unik skärgårdstad som har mycket att erbjuda då man vill njuta av svensk kultur och natur.
Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser