Sevärdheter  Framsidan  Sevärdheter 1  Sevärdheter 2  Sevärdheter 3  Bad  Fiske  Golf

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Fiske

För den som är fiskeintresserad har Trollhätteområdet mycket goda fiskemöjligheter. Vi har Vänern Sveriges största insjö inpå knuten med mycket bra fiskeplatser.

Viktigaste sportfiskevattnet är nog Göta Älv, älven har ett mycket stort fiskutbud. Omkring 30 arter förekommer i älven, gädda, aborre, lax och öring. Det finns också mycket fina små sjöar runt Trollhättan.

 

För den som vill veta mer om fisket finns en särskild broschyr utgiven av
Sportfiskarna Trollhättan - Vänersborg.

Den här gigantiska gäddan är tagen i Vänern utanför ett ställe som heter " Hjortens udde". Det ligger några mil ifrån Trollhättan.

Mattias poserar stolt med firren.

Öresjö
Efter ca tio minuters bilfärd kommer man till en mycket vacker insjö vid namn " Öresjö ". Sjön består av många vikar, uddar och ett antal öar som gör det till enfantastik fiskemiljö. Det är ett rikt fiskbestånd i sjön och gäddor på tio kilo är inte ovanliga.

 

 

Göta Älv. Vattenfall utplanterar årligen ca. 30 000 laxsmolt, vilket har gjort laxfisket till högsta klass. Laxfisket är koncentrerat mellan fallfåran och hängbron.

Göta Älv innehåller också en stor andel av Sveriges övriga sötvattenlevande fiskarter. Fiskekort till Trollhättans laxfiske köpes av Vattenfalls fiskeklubb. Fiskekort till övriga delar av älven köpes av Sportfiskarna Trollhättan - Vänersborg.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser