Sevärdheter  Framsidan  Sevärdheter 1  Sevärdheter 2  Sevärdheter 3  Bad  Fiske  Golf

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Högt uppe på berget på älvens västra sida ligger fornården. Det är en underbart idyllisk park med små ryggåsstugor. Stugorna är omsorgsfullt inredda med redskap och fynd samlade från det forna Trollhättan.

 

 

Det ordnas även olika sorters evenemang i parken under sommarhalvåret. Ta en promenad i den vackra parken eller sitt ner i gräset och njut av den underbara utsikten över Trollhättan. Det är öppet in till stugorna mellan kl.13-17 på söndagar och helgdagar under sommaren.

 

STRÖMSLUND
Ta en promenad på den västra sidan av Trollhättan kallad "Kråkestan". Det är Trollhättans äldst bevarade stadsdel, en del kvarter byggda redan 1880.

 

SPIKÖN
En av Trollhättans många parker, mitt i älven. Här finns en restaurang och bangolf. Desutom en gästhamn med 25 båtplatser.
ÖVRIGT I TROLLHÄTTAN
HALLE OCH HUNNEBERG
Halle och Hunneberg är två stycken berg som ligger precis bredvid Vänern - Sveriges största sjö. Bergen är fantastiska att vandra omkring på, och har man tur så stöter man på " Skogens Konung " älgen. Det finns en mycket stor älgstam på bergen. På Hunneberg ligger Bergagården med " Hunnebergs Naturrum " som permanent visar en utställning av berg och natur.
HULLSJÖN
Hullsjön Öster om Trollhättan ligger Hullsjön - ett paradis för fåglar .
Folk tycker om att åka dit och titta eftersom det finns över 200 fågelarter här.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser