Sevärdheter  Framsidan  Sevärdheter 1  Sevärdheter 2  Sevärdheter 3  Bad  Fiske  Golf

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Fallens och Slussarnas stad!

Trollhättan är en ung stad, grundad först 1916, men det är en gammal boplats. Man har hittat fornfynd som visar att platsen varit bebodd i ungefär 7000 år.

Göta Älv rinner igenom Trollhättan, höjdskillnaden ifrån Vänern till Göteborg är 45 meter varav 32 meter i Trollhättan. Det är vattenfallen och slussarna som i århundraden har lockat hit turister. Landskapet utgör tillsammans med Slättbergen och Halle/Hunneberg ett nyckelområde av internationell betydelse. Älvrummet är nu på förslag att bli nationalpark.

En av de viktigaste industrier i Trollhättans historia är Nohab, som 1847 började att leverera sina produkter. Till en början producerades vattenturbiner, men sedan blev det mest loktillverkning. Nohab levererade sitt första lok 1865.

 

 

Upptäck en av västsveriges vackraste städer som under sommaren blommar i all sin prakt. Runt omkring Trollhättan finns det väldigt fina sjöar som man kan bada eller pröva sin fiskelycka i. Boendet gör du lämpligast på en av våra campingplatser eller på ett av våra utmärkta hotell.

Under Fallens Dagar kommer det hit ca. 100 000 turister för att  se våra underbara vattenfall och slussar. Du kan ta dig med båt utmed Göta Älv och se det fantastiska landskapet runt Trollhättan. Idag är Saab Automobile AB och Volvo Aero de största arbetsgivarna i Trollhättan. Högskolan i Trollhättan har specialiserat sig på tekniska utbildningar och samarbetar med Saab och Volvo Aero. 

Välkommen till en spännande kommun där innovation har haft och har stor betydelse. Detta kommer också att resultera i en ny mötesplats, ett industrisamhällets museum - Innovatum. En plats där historia, nutid och framtid ska mötas och det kommer att bli en ny turistattraktion för Trollhättan. Det finns väldigt mycket att se och göra i Trollhättan med omnejd. Sevärdheterna är otaliga med mycket historia och mystik. Vill man hitta på någonting annat så finns det många bra golfbanor runt Trollhättan.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser