Sevärdheter  Framsidan  Sevärdheter  Smygehuk

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se


 
Smygehuk
Hamnen i Smygehuk är i själva verket Sveriges allra sydligaste udde och en skylt på platsen markerar dess exakta position, 55 grader 20 minuter 3 sekunder, samt avstånd till olika delar av världen. Smygehuk var under 1800-talet en mycket viktig skeppningsort och när man för ca 50 år sedan beslöt att anlägga en hamn föreföll det gamla kalkbrottet som en perfekt plats. Området är numera ett mycket populärt utflyktsmål med rader av caféer, småaffärer samt de olika gästhamnarna som finns inom kommunens gränser.

 
Området runt Smygehuk är rikt på en rad fornlämningar, bl.a. finns det tre stycken stenkammargravar bevarade; Stora Kungs-dösen, Lilla Kungs-dösen samt Erkes Dös är samtliga gånggrifter. Det finns även bronsåldershögar på en rad ställen, och som exempel kan Bålhög, strax öster om hamnen, nämnas.

Fyren i Smygehuk är idag bara ett museum, men det är fortfarande en stor upplevelse att få klättra ända upp för den 17 meter höga fyrens alla trappor. När man väl står där uppe blir man överväldigad av den underbara utsikten över slätten och havet. Fyren bygges år 1883, och en av anledningarna till dess uppkomst var att markera Sveriges sydligaste udde.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser