Sevärdheter  Sevärdheter  Alnö  Norra Berget  Merlo Slott  Spikarna

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Spikarna, Alnö

Längst ut på Alnös sydöstra spets ligger det pittoreska fiskeläget Spikarna. Här trängs de gemytliga fiskestugorna och båthusen i en liten skyddad vik. Vi var där och vandrade runt en eftermiddag och blev genast betagna av stillheten och skönheten i detta fiskeläge.

 

 

När man parkerat bilen på den offentliga parkeringsplatsen och klivit ur, blir lugnet genast påtagligt. Här finns inga genomfartsleder eller stora vägar intill. Förutom den enstaka fritidsbåten som kan puttra förbi i kanalen, eller fiskbåten som kommer in efter att ha vittjat näten, så är det inget som kan störa tystnaden. När man sedan vandrar in mellan de små stugorna gör sig nästa sinnesintryck kännbart, en doft av saltvatten och fisk påminner om att man är ute vid havet.

På bilden: Spikarnas norra strand som blivit lite mer exploaterad än den södra.

 

Om man sedan väljer att gå förbi lotsstationen kan man få detta bekräftat för på utsidan av ön ligger en hård och vindpinad strand med stora klippblock som fått tagit emot århundraden av havets hårda behandling. En riktigt blåsig dag slår vågorna flera meter höga bränningar upp mot berget. Härifrån har man dessutom en vacker utsikt mot holmarna och skären utanför Alnö innan nästa landkänning som endera är Björkön eller Finland beroende på vilket håll man väljer att vända näsan. På vägen tillbaka möts man återigen av lugnet. Här händer inte särskilt mycket, den enda givna årliga händelsen är det stora midsommarfirandet som besöks av många familjer som vill fly stan. Så om ni precis som de är på flykt och har vägarna förbi bör ni absolut stanna till och njuta av denna charmiga vrå på Alnö.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser