Sevärdheter  Sevärdheter  Alnö  Norra Berget  Merlo Slott  Spikarna

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 

Boka HotellSweden.se
Norra Berget
     

När du besöker Sundsvall och vill se lite mer än själva innerstaden så är Norra Berget ett trevligt utflyktsmål. Det är gångavstånd från centrum och man kan ta sig upp med bil. Norra Berget har mycket att erbjuda för både stora och små som t ex lekplats, utsiktstorn, restaurang, museum, vandrarhem och djurhagar.

 

Norra Berget är ett särskilt populärt ställe för barnfamiljer och på helger kommer väldigt mycket folk hit. Lekplatsen har alltid varit av stort intresse för barn, precis som djurhagarna, och familjer som kommer hit kan ha problem att få med sina barn härifrån. Säg det barn som inte hellre matar en get än tittar på de gamla stugorna från 1700-talet?

 

Norra Berget kan erbjuda kulturvandringar där det berättas om sederna, hur man arbetade förr och historier om husen och byggnaderna som visar riktigt gammal byggteknik från Medelpad. Du kan få prova på att baka tunnbröd i en riktigt gammal stenugn eller göra lerfigurer i Norra Bergets lerverkstad. Andra sevärdheter är den gamla vattensågen, kyrkan med skampålen utanför och självklart utsiktstornet, där man kan se ut över Sundsvall stad.

 

     

Vill man se lite av Sundsvalls historia är Skvaderboden och museet ett bra val. Skvaderboden har behållit sin lanthandelsatmosfär från förr och säljer gammaldags karameller i strut.

 
I museet hittar man den berömda skvadern, som är en korsning av en hare och tjäder. Myten om skvadern uppstod någon gång i slutet av 1800-talet och nu finns den uppstoppad på museet.


Gaffelbyn heter vandrarhemmet som ligger här. Det är stugor som man kan hyra billigt och på detta sätt se både Sundsvalls stad och natur. Vandrarhemmet har öppet året runt.
Att åka på utflykt till denna natursköna plats är både avkopplade och intressant.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser