Kultur Böcker Biljetter - Evenemang Gallerier Konstnärer Museer Teatrar

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Stockholm - Kultur - Museer
Gå till företagets hemsida
På Naturhistoriska riksmuseet finns spännande utställningar för alla åldrar. Följ med på upptäcktsresor från jordens inre till yttre rymden, utforska människokroppen, testa dina sinnen eller följa människans utveckling.
Naturhistoriska riksmuseet museum
Tel: 08-519 540 00 Frescativägen 40
Karta
E-post
Fax: 104 05 Stockholm Webbsida
Annonsera hr 

 
Arkitekturmuseet
Arkitekturmuseet finns sedan 1997 i flottans gamla exercishus på Skeppsholmen. museer, arkitektur
Bergianska trädgården
Bergianska trädgården i Frescati intill Brunnsviken i norra Stockholm innehåller över 9000 växtarter och ligger i en omväxlande natur.
Biologiska Museet
På Biologiska museet visas samlingar av skandinaviska däggdjur och fåglar exponerade i sin naturliga ekologiska miljö.
Cosmonova
Cosmonova är Sveriges enda IMAX®-teater och även Sveriges största planetarium - ett av de modernaste i världen. Här visas film i världens största filmformat.
Dansmuseet
Museets världsberömda samlingar speglar dans, teater, konst och musik i olika världsdelar och skiftande kulturer. Här möter vi Asiens rika scenkonst, dansen som rit i Afrika samt den spännande korsbefruktning mellan alla olika konstformer i tjugotalets Europa.

Etnografiska museet
Etnografiska museet ska ge inblick i andra tankevärldar. De betydelseladdade föremålen i samlingarna bär på gränsöverskridande berättelser; varför de skapades från början och vilka nya betydelser de fick när de gick ur hand i hand.

Historiska museet
Historiska museet (SHM) vid Narvavägen i Stockholm är ett arkeologiskt museum och ansvarsmuseum för svensk kulturhistoria och konst från stenåldern till 1500-talets mitt. Här förvaras spåren av 12 000 år av mänsklig verksamhet i vårt land.
Moderna Museet
Moderna Museets besökare ska känna sig välkomna i museet, vare sig de är förstagångsbesökare eller trogna gäster.
Nationalmuseum
Nationalmuseums samlingar består av äldre måleri och skulptur, konsthantverk, teckningar och grafik. Konstnärer som Rembrandt, Rubens, Goya, Renoir, Degas och Gauguin finns representerade här. Enbart avdelningen för måleri och skulptur omfattar cirka 15.000 verk.
Nobelmuseet
Vill du veta mer om Nobelpriset, Nobelpristagarna och deras upptäckter och idéer? Då är det dags att besöka oss!
Skansen
Skansen öppnades 1891. Idag finns här ca 150 kulturhistoriska byggnader från olika delar av Sverige, representerande skilda tidsepoker och sociala villkor från medeltid till 1900-tal. Levande hantverk och hemsysslor.
Strindbergsmuseet
Museet består, förutom lägenheten med Strindbergs egna möbler, av basutställningar som skildrar Strindberg som författare, målare, fotograf och teaterman. Regelbundet arrangeras tillfälliga utställningar, föreläsningar och annan programverksamhet.
Vasamuseet
Vasa - ett bevarat skepp från 1628.
Vasamuseet - älskat av besökare från jordens alla hörn.
Annonsera hr 

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser