Sevärdheter  Innerstaden  Gamla Stan  Stadsvandringar  Drottningholms Slott  Haga  Skärgården  Parker  Birka  Museer

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Drottningholms slott
Drottningholms slott har i århundraden varit kunglig bostad. Det började byggas på beställning av riksänkedrottningen Hedvig Eleonora, sedan det första slottet på platsen brunnit ner. 1991 valdes Drottningholm som första svenska objekt in på UNESCO:s Världsarvlista. Avgörande för kommitténs beslut var Kina slott och Drottningholms Slottsteater. Motivationen för beslutet lyder: "Drottningholms slottsmiljö- slott, teater, Kina Slott och parker- är det bästa exemplet på ett kungligt slott från 1700-talet i Sverige och är representativt för all europeisk arkitektur från denna period".
Drottningholms slott med sin underbara barockträdgård är ett kärt utflyktsmål för både stockholmare och gästande turister. Den unika barockträdgården är typisk för perioden, med sin symmetri och perfektionism. Mycket tid och arbete går åt att hålla den i perfekt skick.
På slottets område finns en slottsteater, slottskyrka, värdshus och en speciell slottsbod där man kan inhandla souvenirer och varor med kunglig anknytning. Dagens Kungafamilj har sin bostad här sedan 1981, och teatern här är världens äldsta i originalskick, vars scen och maskineri alltjämt används.

Läs mer nästa sida--->Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser