Sevärdheter  Söderköping  Sida 1  Sida 2  Sida 3

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Söderköping

I och med den tyska Hansan kom staden att växa väsentligt under 1200- och 1300-talen, och under denna tid var Söderköping platsen för kungliga kröningar, riksdagar och rådslag. Under en tid var den också rikets huvudstad.

Så småningom kom staden att minska i politisk betydelse, men än i dag fortsätter dess vatten att locka besökare. Vill man veta mer om Söderköpings historia kan man besöka Stadshistoriska Muséet där denna skildras från 1200-talet till nutid.

 

Som ett minne från storhetstiden ligger Stegeborgs slottsruin, med anor ända från 1200-talet, på en liten ö i Slätbaken nära inloppet till Göta kanal. Slottet var Kungligt fram till 1600-talet och på 1500-talet föddes Gustav Vasas son Johan III här. Det omges av unika pål-spärrar ända från vikingatiden., och numera finns här örtagård, krog, hotel, camping och bad.

 

Läs merOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser