Sevärdheter  Söderköping  Sida 1  Sida 2  Sida 3

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Söderköping

Söderköping är småstaden med en nära 1000-årig historia och var fram till 1500-talet en av Sveriges mäktigaste handelsstäder. Medeltidens vindlande gatunät kan fortfarande följas runt de gamla kvarteren kring Drothems kyrka från 1200-talet och S:t Laurentii kyrka som är Söderköpings stadskyrka från 1200-talet.

 

Med närheten till S:t Annas skärgård och gästhamn är det inte svårt att förstå varför staden är ett så populärt besöksmål, speciellt på sommaren. Vid Ramunderbergets fot flyter Göta Kanal som mitt i staden bjuder på nöjet att följa båt och slusslivet.

Just närheten till vattnet har gjort att Söderköping och dess goda handelsmöjligheter har spelat en viktig roll i Sveriges historia.

 

Läs merOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser