Sevärdheter  Smögen  Bilder

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

009.jpg 8.1K

På 1930- och 40-talen blev Smögen en elegant semesterort dit man reste för att idka societetsliv, bada ångbad och dricka the. I dåtidens tidningar och veckomagasin förekom regelbundna blänkare och foton från det fashionabla turistlivet på Smögens klippor.

I och med att Smögenbron bygges 1970 och bilresandet ökade har Smögens turistliv på många sätt kommit att idkas i form av dagsutflykter. Aktiviteten kretsar kring bryggan – egentligen en serie småbryggor byggda under 1800-talet som 1950 slogs samman till en enda lång brygga.

011.jpg 7.1KHär är Smögens strög med souvenirbutiker, glasstånd, hamburgerbarer och krogar. Båtlivets explsionsartade utveckling under senare år har gjort Smögens hamn till populärt tillhåll för nöjesseglare och annat båtfolk.


 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser