Sevärdheter  Simrishamn  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 5.jpgI Kivik finns också Äpplets Hus som är ämnat att spegla kulturarvet inom yrkesodlingen och fruktnäringen. Här finns bl a Fruktkammaren, där man noggrant bevarat gamla tiders inläggningar av våra nordiska frukter och bär, och Åkessons Historiska Lager där historien bakom äppelodlingen dokumenterats genom fotografier och ögonvittnesskildringar, allt för att nya generationer ska kunna ta del av föregående generationers pionjärarbete.

Äpplets Hus kan du även besöka Fabriken, Kunskapsförrådet, Sortimentsodlingen, Gyllene salen, Ciderkällaren där ciderprovning utförs och Balsgårds Visningsträdgård där dagens och morgondagens arter växer.

Kungagraven
De historieintresserade bör heller inte missa det gravrös från bronsåldern som kallas Kungagraven. Det är nämligen ett av Sveriges förnämsta fornminnen, med en diameter på hela 75 m.
Picture 8.jpgGlimmingehus
Cirka 10 kilometer sydväst om Simrishamn ligger Nordens bäst bevarade medeltida borg Glimmingehus. Förmodligen var det borgherren Jens Holgersen Ulfstand lät bygga ett detta lustslott i riddarromantisk anda år 1499. Därför firade Glimmingehus 500 år 1999. Förutom visningar av borgen kan man här även besöka butik, medeltida kök, museum, örtagård och Glimmingehus Restaurang och kafé.
Medeltidsfestivalen
Varje år återkommer dessutom Medeltidsfestivalen då Glimmingehus sjuder av musik, buller, gyckel, dans och tornerspel.

Picture 3.jpg
Picture 4.jpg
Picture 2.jpg
Picture 7.jpgStenshuvud Nationalpark
15 kilometer norr om Simrishamn ligger Stenshuvud Nationalpark, som är en av de mest artrika och omväxlande nationalparkerna i vårt land. Här finns lövskog och hedar med rik flora. För att hålla dessa öppna har idag betesdjur återinförts i stora delar av området, särskilt på hedar och ängar men också i skogen. Genom nationalparken går vandringsleden Skåneleden och i övrigt finns också ett väl utbyggt stignät och en naturumbyggnad med en fast utställning och annan information samt naturkunnig personal.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser