Sevärdheter  Simrishamn  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 1.jpgSimrishamn, mitt på härliga Österlen, har sitt ursprung som liten hamnstad till medeltidsstaden Thumatorp. Senare blev den genom sillfisket en viktig hemmahamn för fartyg, och i början av nittonhundratalet växte fiskeindustrin fram här. I dag gästas fiskehamnen ofta av fiskebåtar från både västkusten och Blekinge.

Simrishamn som trollingstad har allt för de som fiskar, för här finns sjösättningsramp, renseri, avfallshantering, duschar, toaletter och parkering vid småbåtshamnen. Läget på ostsidan av Skåne gör att Simrishamn under vintern kan uppleva hårda stormar, men med sommaren kommer också de ljuvliga brisarna och då kommer också båtfolket.

Picture 2.jpg
Picture 3.jpg
Picture 4.jpg
Picture 5.jpg
Picture 6.jpgHamnen
Den populära småbåtshamnen drar mycket folk under sommarsäsongen och hela området lever upp med segelbåtar från när och fjärran. Medeltidskänslan finns kvar i kvarteren närmast hamnen och en promenad här känner man den härliga småstadsatmosfären. Här hittar man också ett flertal fiskerestauranger som serverar den nyinkomna fisken från hamnen.

Museer
Bland muséerna i staden märks Frasses Musikmuseum, Garverimuséet, ett minne från då Ehrnbergs läderfabrik dominerade stadens näringsliv, Gislövs Smidesmuseum som är Nordens enda specialmuseum för smideshantverk och modernt konstsmide och Gösta Werner-muséet, en sjölivets berättare.
Picture 7.jpg
Picture 8.jpgHär finns även Hantverksloftet där fotografens, tunnbindarens, spinnrockadrejarens och andra hantverkares verkstäder visas. För de golfintresserade finns här Osterlens Golfklubb med 18 hål. Vill man stanna ett tag i Simrishamn finns det gott om stugor, rum, vandrarhem och hotell, helt beroende på vilket boende man föredrar.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser