Sevärdheter  Sigtuna  Sevärdheter  Bilder 1  Bilder 2

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Sevärdheter

Museer
Sigtuna har tre museer: Lundströmska gården, Sigtuna Rådhus som är Europas minsta rådhus och Sigtuna museum.
I kommunen finns också trånga, mysiga gränder och gårdar bakom 1700- och 1800-talsfasaderna längs Stora Gatan.

Konstgallerier
Här finns fina konstgallerier, några av dem är Strandgalleriet, Galleriet Trekanten och Sigtuna kulturgård.

Rosersbergs slott
Ett av de tio kungliga slotten. Tillhör några av Europas bäst bevarade slotten. Empireinredningar från periden 1795 - 1825.
Med dess vackra trädgårdar och promenad stigar är lämpligt för utflykter ute i det friska.

Draketrädgården
En trädgård med många fina anor. Nyplanteringar har skett med förebild i 1900-talets början. Upplev mycket doft, fruktträd och buskar i sommar. Här kan ni äta medhavd matsäck, köpa en kopp kaffe i Drakegården eller sitt bara ner för en stunds avkoppling.

Funtown
På Funtown i Märsta hittar du 2500 kvadratmeter rent nöje. Här finns många roliga aktiviteter under ett och samma tak för alla åldrar. Passar även bra för privata fester, barnkalas, skolgrupper eller företagsevenemang.

Klockbacken
Klockbacken i Sigtuna stad har fått sitt namn efter den gamla klockstapeln från tidigt 1700-tal. Klockbacken är ett perfekt utflyktsmål för den som vill ut i naturen men inte vill gå så långt. Här finns stigar, grillplats och vindskydd.

Sigtuna stad
Sigtuna är Sveriges äldsta bevarade stad, grundad på 980-talet av Erik Segersäll. Den ursprungliga stadsplanen finns i stort sett bevarad och staden är ungefär lika stor nu som då. På 990-talet slogs Sveriges första mynt i Sigtuna. Längs Stora Gatan ligger idag 1700- och 1800-tals trähus i olika färger. Stora Gatan fylls sommartid av människor som är här för att njuta av historia och kultur.


Annat som lämpar sig både för barn och vuxna är busstur bakom kulisserna på Arlanda flygplats och glasblåsning på Steninge.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser