Evenemang Visa alla Övrigt Opera Revy - Show Teater
 
<< November
2017
>>
Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  
Idag

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
FirstFirst  Prev Tidigare  

Lägg till evenemang

 
Gå till företagets hemsida
Opera - Flickan från Vilda Västern
Ronneby Teater
Lördag 27 Oktober 2018 19:00
Direkt från MET Opera i New YorkFLICKAN FRÅN VILDA VÄSTERNav Giacomo PucciniLördag 27 oktober 2018 kl. 19.00Biljettpris 355:-. Ungdom <26 år 270:-Folkteaterns ljuvliga snittar serveras i pausen och ingår i biljettpriset.Textad på svenska.FLICKAN FRÅN VILDA VÄSTERNEfter Madame Butterfly kände Puccini att han måste gå andra vägar och hittade en historia efter sitt sinne då han under en Puccini-festival i New York 1907 såg Belascos pjäs The Girl of the Golden West.Sopranen Eva-Maria Westbroek gör rollen som Puccinis pistolviftande hjältinna i detta romantiska vilda västernepos, tillsammans med stjärntenoren Jonas Kaufmannsom banditen Dick Johnson. Barytonen Željko Lučić är sheriffen Jack Rance.DIRIGENT - Marco ArmiliatoREGI - Giancarlo Del MonacoScenografi och kostym - Michael ScottLJUSSÄTTNING - Gil WechslerI ROLLERNA Minnie - Eva-Maria Westbroek Dick Johnson - Jonas Kaufmann Nick - Carlo Bosi Jack Rance - Željko LučićSonora - Michael Todd SimpsonAshby -           Matthew Rose Jake Wallas -   Oren Gradus ----------------------------------------------------------------------------Beställ gärna det du vill dricka i pausen när du kommer till föreställningen.Förköp serveras i teaterns entré. Övrig servering i Bakfickan.Du som är laktos och/eller glutenintolerant meddela oss via mail servering@RonnebyFolkteater.seTeaterns publikentré: Gångbrogatan 1, 372 37 RonnebyFunktionsvariationerHär finns du information om vilka hjälpmedel som finns för funktionshindrade. Saknar du någon information tveka inte på att fråga oss!Ta kontakt med teaterns kassa så blir du ledsagad upp till teatersalongen.Hissen i grannhuset används även för Ronneby Teater.Rullstolsplats finns i salongen. Handikapptoalett finns på samma plan som teatersalongen.Bokning av rullstolsplats gör du via telefon 0708 335 183Salongen är utrustad med hörslinga.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Revy - Show - CARL-EINAR HÄCKNER på Folkteatern
Ronneby Teater
Torsdag 1 November 2018 19:00
Fredag 2 november kl 19.00Biljetter: 335:-  Ungdom < 26 år 235:-Pausservering i BakfickanFöreställningens längd: 2,5 tim inklusive paus.Carl-Einar är tillbaka i Ronneby med en rykande färsk föreställning fylld med hysteriskt vansinnestrolleri, monologer och visor i en isbjörnssaga för att hålla värmen.Under rubriken ”Carl-Einar har gjort det igen” hyllar Göteborgsposten en sprudlande, varm, kärleksfull och stundtals vansinnigt rolig föreställning som efter några månader på teater Aftonstjärnan i Göteborg så småningom ger sig ut på en landsomfattande turné.Det är en föreställning om det viktigaste, det finaste, det som gör oss till människor. Om att bli rånad på en bit av sitt liv. Om våra svarta hål. Om skrattet som ventil i en egen komedi för att släppa fram artisten.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Teater - SÅSOM I EN SPEGEL
Blekinge Folkhögskola TEATERHUSET
Torsdag 8 November 2018 19:00
SÅSOM I EN SPEGELTorsdag 8 november kl 19.00SPELPLATSBlekinge Folkhögskola, TEATERHUSETSverigepremiär för scenversionen av Ingmar Bergmans Oscarsvinnande Såsom i en spegel. Regionteatern bidrag till Bergmanåret 2018. Ett högintensivt kammarspelBergmans Oscarsvinnande familjedrama i en tät scenversion. Se Malin Mases Arvidsson i rollen som Karin omgiven av sin självupptagne far, författaren David, Bengt Dahlberg, maken Martin, Mattias Silvell och lillebror Minus, Jonas C Wahlström. Det som inledningsvis framstår som den mysiga sommarsemester de alla har längtat efter, utvecklar sig snabbt till en mardröm. Den psykiskt sjuke Karin som har kommit till sommarhuset för att ges lite lugn och ro, drivs snart längre in i sin sjukdom av de omgivande männens självupptagenhet. Så som i en spegel är ett citat hämtat ur Bibeln och som handlar om att inte kunna se klart. Det här är en föreställning om att vara instängd i sin egen verklighet och det gränslösa beteende den självupptagenheten föder.Den här föreställningen belyser i starkt sken frågan om psykisk ohälsa genom att berätta en historia som speglar vår samtid. Under ytan ställer Så som i en Spegel den verkligt stora frågan om vad som egentligen är friskt och vad som är sjukt, är det världen eller de som inte klarar av att leva i den? Så som i en spegel är en skoningslös uppgörelse med människans ansvar och makt. Regissören Johan Knattrup Jensen placerar Ingmar Bergmans Oscarsvinnande film mitt i vår självupptagna och hopplösa samtid, där alla tycks som besatta av att hävda sin egen verklighet som den enda sanna. Såsom i en spegel är ett högintensivt kammarspel om längtan efter att bli sedd, och oförmågan att se andra.Genom en unik transmedial föreställning får vi, i Knattrup Jensens gestaltning, se Såsom i en spegel, genom en ny lins, där det vi tror oss känna som verklighet hela tiden sätts i fråga, och där vi hela tiden tvingas ompröva om det är Karins psykiska sjukdom som styr omgivningen, eller omgivningen som gör Karin sjuk.I huvudrollen se vi Malin Mases Arvidsson, känd från Dramaten, Stockholms Stadsteater, Uppsala Stadsteater samt film och TV. Nu senast såg vi henne i rollen som Kerstin Holm i SVT:s kriminalserie Arne Dahl.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Teater - JORD
Ronneby Teater
Lördag 17 November 2018 19:00
RIKSTERATERN - JORD Lördag 17 novemebr kl. 19.00 Föreställningens längd 2,5 tim   Biljett 180:-. Scenpass/Folkteaterns medlemmar 150:- Ungdom < 26 år 60:-. Ungdom Scenpass/Folkteaterns medlemmar 50:-   Ett relationsdrama om förväntningar, sårade känslor och ett livsverk som fallit i träda. Den gamle lantbrukaren Mikael är vilse i tillvaron. Hans son Jon har varit borta under många år på grund av sin kantstötta relation till pappan. När pjäsen börjar möts de igen. Sara, som lärt känna Mikael på det lokala kaféet, dyker upp på gården. Hon involveras i uppgörelsen mellan far och son, och vi får följa den känslomässiga kampen kring gården, framtiden, faderns åldrande och sonens mångåriga frånvaro. En föreställning som berör om fadern, sonen och jorden vi ärvde författad av den amerikanske skådespelaren och dramatikern Bruce Gooch, i regi av Karin Enberg.   ----------------------------------------------------------------------------Beställ gärna det du vill dricka i pausen när du kommer till föreställningen.Förköp serveras i teaterns entré. Övrig servering i Bakfickan.Du som är laktos och/eller glutenintolerant meddela oss via mail servering@RonnebyFolkteater.seTeaterns publikentré: Gångbrogatan 1, 372 37 Ronneby FunktionsvariationerHär finns du information om vilka hjälpmedel som finns för funktionshindrade. Saknar du någon information tveka inte på att fråga oss! Ta kontakt med teaterns kassa så blir du ledsagad upp till teatersalongen.Hissen i grannhuset används även för Ronneby Teater. Rullstolsplats finns i salongen. Handikapptoalett finns på samma plan som teatersalongen.Bokning av rullstolsplats gör du via telefon 0708 335 183Salongen är utrustad med hörslinga.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Opera - Rigoletto
Ronneby Teater
Lördag 1 December 2018 15:00
Direkt från Kungliga Operan i StockholmRIGOLETTOav Giuseppe Verdi Lördag 1 december 2018 kl. 15.00Biljettpris 335:-. Ungdom <26 år 250:- Folkteaterns ljuvliga snittar serveras i pausen och ingår i biljettpriset. Längd 2 tim 20 min. Svensk text. RIGOLETTOHertigen av Mantua roar sig på folkets bekostnad. Han våldtar och tar för sig. Rigoletto är hertigens narr som överlever i palatset genom att uppmuntra till terrorn. Vid en stor fest dyker en man upp, vars dotter har blivit bortrövad av hertigen. Rigoletto hånar honom. Då uttalar mannen en förbannelse över honom och Rigoletto blir rädd. När han inte ikläder sig rollen som narr är han en annan person. Hemma är han en överbeskyddande far till dottern Gilda som längtar ut i världen…Rigoletto är en av Verdis mörkaste och mest dramatiska operor med premiär i Venedig 1851. I Sofia Jupithers uppsättning kretsar handlingen kring män med makt och utsatta kvinnor i en värld där rädslan dominerar. Sofia Jupither har regisserat för både teater och tv och hennes brutala uppsättning av Salome med Nina Stemme på Kungliga Operan 2013 hyllades av kritikerna. MUSIK - Giuseppe VerdiLIBRETTO - Francesco Maria Piave, efter Victor Hugos pjäs  Le roi s’amuseREGI - Sofia JupitherSCENOGRAFI - Erlend BirkelandKOSTYM & MASK - Maria GeberLJUS - Ellen RugeDRAMATURGI - Katarina Aronsson ---------------------------------------------------------------------------- Beställ gärna det du vill dricka i pausen när du kommer till föreställningen.Förköp serveras i teaterns entré. Övrig servering i Bakfickan.Du som är laktos och/eller glutenintolerant meddela oss via mail servering@RonnebyFolkteater.se Teaterns publikentré: Gångbrogatan 1, 372 37 Ronneby FunktionsvariationerHär finns du information om vilka hjälpmedel som finns för funktionshindrade. Saknar du någon information tveka inte på att fråga oss! Ta kontakt med teaterns kassa så blir du ledsagad upp till teatersalongen. Hissen i grannhuset används även för Ronneby Teater. Rullstolsplats finns i salongen. Handikapptoalett finns på samma plan som teatersalongen.Bokning av rullstolsplats gör du via telefon 0708 335 183 Salongen är utrustad med hörslinga.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Opera - LA TRAVIATA
Ronneby Teater
Lördag 15 December 2018 19:00
Direkt från MET Opera i New YorkLA TRAVIATAav Giuseppe VerdiLördag 15 december 2018 kl. 19.00Biljettpris 355:-. Ungdom <26 år 270:-Folkteaterns ljuvliga snittar serveras i pausen och ingår i biljettpriset.Textad på svenska.LA TRAVIATADansmusiken har en påfallande stor betydelse i operan. Verdi lade stor vikt vid att med hjälp av moderna dansformer skildra såväl epoken och miljön som stämningen i det samtida Paris.Yannick Nézet-Séguin dirigerar Verdis tidlösa tragedi La traviata. Michael Mayer regisserar denna nya uppsättning, som utspelas i en bländande 1700-talsmiljö, som förändras med årstiderna. Diana Damrau är den dömda hjältinnan Violetta, mot Juan Diego Flórez som hennes älskare, Alfredo och Quinn Kelsey som Alfredos beskyddande far, Giorgio Germont. DIRIGENT: Yannick Nézet-SéguinREGI: Michael MayerSCENOGRAFI: Christine JonesKOSTYM: Susan HilfertyLJUSSÄTTNING: Kevin AdamsI ROLLERNA: Violetta Valéry - Diana Damrau Alfredo Germont - Juan Diego FlórezGiorgio Germont - Quinn Kelsey----------------------------------------------------------------------------Beställ gärna det du vill dricka i pausen när du kommer till föreställningen.Förköp serveras i teaterns entré. Övrig servering i Bakfickan.Du som är laktos och/eller glutenintolerant meddela oss via mail servering@RonnebyFolkteater.seTeaterns publikentré: Gångbrogatan 1, 372 37 RonnebyFunktionsvariationerHär finns du information om vilka hjälpmedel som finns för funktionshindrade. Saknar du någon information tveka inte på att fråga oss!Ta kontakt med teaterns kassa så blir du ledsagad upp till teatersalongen. Hissen i grannhuset används även för Ronneby Teater.Rullstolsplats finns i salongen. Handikapptoalett finns på samma plan som teatersalongen.Bokning av rullstolsplats gör du via telefon 0708 335 183Salongen är utrustad med hörslinga.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Opera - CARMEN
Ronneby Teater
Lördag 2 Februari 2019 19:00
Direkt från MET Opera i New YorkCARMENav Georges BizetLördag 2 FEBRUARI 2019 kl. 19.00Biljettpris 355:-. Ungdom <26 år 270:-Folkteaterns ljuvliga snittar serveras i pausen och ingår i biljettpriset.Textad på svenska. CARMENCarmen live från Metropolitan den 2 februari – det blir inte bättre än så här!Clémentine Margaine spelar operahistoriens ultimata förförerska, mot Roberto Alagna, som fängslade biopubliken som Don José redan 2010. Louis Langrée dirigerar Sir Richard Eyres vitala uppsättning, en favorit på Mets repertoar.DIRIGENT: Louis LangréeREGI: Sir Richard EyreSCENOGRAFI OCH KOSTYM: Rob HowellLJUSSÄTTNING: Peter MumfordI ROLLERNA: Carmen - Clémentine Margaine Micaëla - Aleksandra Kurzak Don José - Roberto AlagnaEscamillo - Alexander Vinogradov----------------------------------------------------------------------------Beställ gärna det du vill dricka i pausen när du kommer till föreställningen.Förköp serveras i teaterns entré. Övrig servering i Bakfickan.Du som är laktos och/eller glutenintolerant meddela oss via mail servering@RonnebyFolkteater.seTeaterns publikentré: Gångbrogatan 1, 372 37 RonnebyFunktionsvariationerFUNKTIONSVARIATIONERHär finns du information om vilka hjälpmedel som finns.Saknar du någon information tveka inte på att fråga oss!Ta kontakt med teaterns kassa så blir du ledsagad upp till teatersalongen.Hissen i grannhuset används även för Ronneby Teater.Rullstolsplats finns i salongen. Handikapptoalett finns på samma plan som teatersalongen.Bokning av rullstolsplats gör du via telefon 0708 335 183Salongen är utrustad med hörslinga.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Opera - REGEMENTETS DOTTER
Ronneby Teater
Lördag 2 Mars 2019 19:00
Direkt från MET Opera i New YorkREGEMENTETS DOTTERav Gaetano DonizettiLördag 2 mars 2019 kl. 19.00Biljettpris 355:-. Ungdom <26 år 270:-Folkteaterns ljuvliga snittar serveras i pausen och ingår i biljettpriset.Textad på svenska.REGEMENTETS DOTTEREn framgångsrik operettartad skapelse av Donizetti. Bel Canto-stjärnorna Pretty Yende och Javier Camarena skapar tillsammans en festföreställning. Maurizio Muraro spelar Sergeant Sulplice, med Stephanie Blythe som den bisarra markisinnan av Berkenfield. Enrique Mazzola dirigerar.Regementets dotter är en samproduktion mellanMetropolitan-operan, Royal Opera House i London ochWiener Staatsoper i Wien.DIRIGENT: Enrique MazzolaREGI: Laurent PellySCENOGRAFI: Chantal ThomasKOSTYM: Laurent Pelly LJUSSÄTTNING: Joël AdamI ROLLERNA: Marie - Pretty YendeTonio - Javier CamarenaMarkisinnan av Berkenfield - Stephanie BlytheSulpice - Maurizio Muraro ----------------------------------------------------------------------------Beställ gärna det du vill dricka i pausen när du kommer till föreställningen.Förköp serveras i teaterns entré. Övrig servering i Bakfickan.Du som är laktos och/eller glutenintolerant meddela oss via mail servering@RonnebyFolkteater.seTeaterns publikentré: Gångbrogatan 1, 372 37 RonnebyFunktionsvariationerFUNKTIONSVARIATIONERHär finns du information om vilka hjälpmedel som finns.Saknar du någon information tveka inte på att fråga oss!Ta kontakt med teaterns kassa så blir du ledsagad upp till teatersalongen.Hissen i grannhuset används även för Ronneby Teater.Rullstolsplats finns i salongen. Handikapptoalett finns på samma plan som teatersalongen.Bokning av rullstolsplats gör du via telefon 0708 335 183Salongen är utrustad med hörslinga.

Boka Biljett via Nortic

FirstFirst  Prev Tidigare  

Lägg till evenemang

 


Med reservation för ändringar och felaktiga inlägg.  
©1996-2018 Digital Future CityGuide  

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser