Evenemang Visa alla Övrigt Opera Revy - Show Teater
 
<< Oktober
2017
>>
Ti On To Fr
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Idag

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Ronneby - Evenemang - Teater
Gå till företagets hemsida
Teater - Djungelns Hemlighet
Ronneby Teater
Fredag 5 Oktober 2018 18:00
BARNTEATERFEST PÅ FOLKTEATERNDjungelns Hemlighet med Eva Funck & HönapönaFredag 5 oktober kl. 18.00Entré 50:-Barnföreställning från 4 år för hela familjen.Vi bjuder alla barn på nypoppade popcorn och saftEva Funck följer upp fjolårets succé Det stora Äventyret med en ny föreställning för alla barn och vuxna med barnasinnet i behåll.Hönapöna och Eva har läst i en gammal tidning att det finns guld i djungeln. Det är gratis och bara att hämta. Men, när de kommer till djungeln är det inte så enkelt som det först verkade. Var är guldet? Oväntad hjälp kommer från ett lejon, en orm och en loppa.Djungels hemlighet visar sig till slut bli en riktig överraskning.Djungelns hemlighet en interaktiv och färgstark föreställning som handlar om hur vi kan få vänner genom att se, höra och uppmuntra varandra. Meningen med att ha vänner är att de kan hjälpa oss genom livets djungel och det visar sig vara guld värt.Eva Funck har varit programledare för en rad kända tv-program. Hon har fått pris för att bl.a. ha gjort Sveriges bästa faktaprogram för barn och utsetts till Svenska Folkets Kunskapsspridare. FunktionsvariationerHär finns du information om vilka hjälpmedel som finns för funktionshindrade. Saknar du någon information tveka inte på att fråga oss!Ta kontakt med teaterns kassa så blir du ledsagad upp till teatersalongen.Hissen i grannhuset används även för Ronneby Teater.Rullstolsplats finns i salongen. Handikapptoalett finns på samma plan som teatersalongen.Bokning av rullstolsplats gör du via telefon 0708 335 183Pausservering för dig med funktionshinder i vår övre foajé, i direkt anslutning till teatersalongen.Salongen är utrustad med hörslinga.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Teater - DIVIN - Fredag hela veckan
Ronneby Teater
Lördag 13 Oktober 2018 19:00
DIVINEFredag hela veckan Lördag 13 oktober kl. 19.00 Föreställningens längd 1 tim 45 minuter inklusive paus Biljetter 180 kr. Scenpass/Folkteaterns medlemmar 150:-Ungdom < 26 år 60:,  Ungdom Scempass/Fplkteaterns medlemmar 50:-   Divine består av de tre sopranerna Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Karin Nybom. Sedan debuten på Stockholm Water Prize har Divine prisats i pressen för sin humor, sin stora charm och inte minst för sina vackra röster. Divine sjunger välkända stycken ur operans förtrollade värld som tex Nessun dorma och O mio babbino caro, men även moderna klassiker som Time to say goodbye och The Prayer. Trion har i Sverige framträtt med flera av de välkända orkestrarna DalaSinfoniettan, Drottningholms Barockensemble, Norrköpings Symfoniorkester, Borås Symfoniorkester, Rebaroque, Nordiska Kammarorkestern och Malmö Symfoniorkester för att nämna några. Divines första framträdande ledde till att de blev medbjudna artister vid Kungaparets statsbesök i Wien samma år. Trion har sedan dess sjungit sig in i mångas hjärtan genom medverkan i bl a Allsång på skansen, TV-programmet Go’ kväll, på Dalhalla, Polarpriset, Stockholm Pride, Oslo-Operan, i Berwaldhallen och på Childhoodgala i New York. Trions önskan är att sprida opera och klassisk musik till alla på ett lättsamt sätt. I den egna föreställningen ”A Divine Taste of Opera” driver de med sig själva i rollen som moderna kvinnor, mammor och inte minst divor! Denna föreställning gav sig ut på en bejublad och kritikerrosad Sverigeturné från Vilhelmina i norr till Ystad i söder i Riksteaterns regi under våren 2012.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Teater - Burger Princess
Ronneby Teater
Lördag 20 Oktober 2018 15:00
BARNTEATERFEST PÅ FOLKTEATERN Burger Princess - med Banditsagor Burger Princess är en modern tolkning av folksagan Prinsessan på ärten. Vi får följa en skarp, modig och handlingskraftig ung flicka som upptäcker en ny och främmande värld.Lördag 20 oktober kl. 15.00Entré 50:-Barnföreställning från 4 år för hela familjen.Publikplatser uppe på scenen.Vi bjuder alla barn på nypoppade popcorn och saftTiden är kommen för drottningen att hitta en passande prinsessa till drottningariket. Dock har hon mycket speciella krav och inte ens reklam på TV resulterar i en passande kandidat. Samtidigt står en flicka och steker hamburgare på en kommersiell kedja i en annan del av staden. Hon skulle inte ha något alls emot att byta sitt kungahus mot ett annat…Burger Princess är en modern tolkning av folksagan Prinsessan på ärten. Vi får följa en skarp, modig och handlingskraftig ung flicka som upptäcker en ny och främmande värld.Banditsagor är en turnerande fri teatergrupp med bas i Malmö som har varit igång sedan 2008. Det kollektiva berättandet står i centrum och i mötet med publiken formas föreställningen. Flera av Banditsagors föreställningar bygger på tolkningar av äldre folksagor och 2015 släpptes sagoboken Banditsagor – Stulna berättelser, där sagan om Burger Princess ingår. Baserad på en saga av: Henrik JohanssonSagan ingår i vår sagosamling: Banditsagor – Stulna berättelser Regi:  Sanne Ahlqvist BoltesPå scen: Malin Molin & Oskar StenströmMusik & bildkomposition: Jonas ÅkessonScenografi: Anna EricssonProducent: Amanda Lindblad FunktionsvariationerHär finns du information om vilka hjälpmedel som finns för funktionshindrade. Saknar du någon information tveka inte på att fråga oss!Ta kontakt med teaterns kassa så blir du ledsagad upp till teatersalongen.Hissen i grannhuset används även för Ronneby Teater.Handikapptoalett finns på samma plan som teatersalongen.Salongen är utrustad med hörslinga.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Teater - SÅSOM I EN SPEGEL
Blekinge Folkhögskola TEATERHUSET
Torsdag 8 November 2018 19:00
SÅSOM I EN SPEGELTorsdag 8 november kl 19.00SPELPLATSBlekinge Folkhögskola, TEATERHUSETSverigepremiär för scenversionen av Ingmar Bergmans Oscarsvinnande Såsom i en spegel. Regionteatern bidrag till Bergmanåret 2018. Ett högintensivt kammarspelBergmans Oscarsvinnande familjedrama i en tät scenversion. Se Malin Mases Arvidsson i rollen som Karin omgiven av sin självupptagne far, författaren David, Bengt Dahlberg, maken Martin, Mattias Silvell och lillebror Minus, Jonas C Wahlström. Det som inledningsvis framstår som den mysiga sommarsemester de alla har längtat efter, utvecklar sig snabbt till en mardröm. Den psykiskt sjuke Karin som har kommit till sommarhuset för att ges lite lugn och ro, drivs snart längre in i sin sjukdom av de omgivande männens självupptagenhet. Så som i en spegel är ett citat hämtat ur Bibeln och som handlar om att inte kunna se klart. Det här är en föreställning om att vara instängd i sin egen verklighet och det gränslösa beteende den självupptagenheten föder.Den här föreställningen belyser i starkt sken frågan om psykisk ohälsa genom att berätta en historia som speglar vår samtid. Under ytan ställer Så som i en Spegel den verkligt stora frågan om vad som egentligen är friskt och vad som är sjukt, är det världen eller de som inte klarar av att leva i den? Så som i en spegel är en skoningslös uppgörelse med människans ansvar och makt. Regissören Johan Knattrup Jensen placerar Ingmar Bergmans Oscarsvinnande film mitt i vår självupptagna och hopplösa samtid, där alla tycks som besatta av att hävda sin egen verklighet som den enda sanna. Såsom i en spegel är ett högintensivt kammarspel om längtan efter att bli sedd, och oförmågan att se andra.Genom en unik transmedial föreställning får vi, i Knattrup Jensens gestaltning, se Såsom i en spegel, genom en ny lins, där det vi tror oss känna som verklighet hela tiden sätts i fråga, och där vi hela tiden tvingas ompröva om det är Karins psykiska sjukdom som styr omgivningen, eller omgivningen som gör Karin sjuk.I huvudrollen se vi Malin Mases Arvidsson, känd från Dramaten, Stockholms Stadsteater, Uppsala Stadsteater samt film och TV. Nu senast såg vi henne i rollen som Kerstin Holm i SVT:s kriminalserie Arne Dahl.

Boka Biljett via Nortic

Gå till företagets hemsida
Teater - JORD
Ronneby Teater
Lördag 17 November 2018 19:00
RIKSTERATERN - JORD Lördag 17 novemebr kl. 19.00 Föreställningens längd 2,5 tim   Biljett 180:-. Scenpass/Folkteaterns medlemmar 150:- Ungdom < 26 år 60:-. Ungdom Scenpass/Folkteaterns medlemmar 50:-   Ett relationsdrama om förväntningar, sårade känslor och ett livsverk som fallit i träda. Den gamle lantbrukaren Mikael är vilse i tillvaron. Hans son Jon har varit borta under många år på grund av sin kantstötta relation till pappan. När pjäsen börjar möts de igen. Sara, som lärt känna Mikael på det lokala kaféet, dyker upp på gården. Hon involveras i uppgörelsen mellan far och son, och vi får följa den känslomässiga kampen kring gården, framtiden, faderns åldrande och sonens mångåriga frånvaro. En föreställning som berör om fadern, sonen och jorden vi ärvde författad av den amerikanske skådespelaren och dramatikern Bruce Gooch, i regi av Karin Enberg.   ----------------------------------------------------------------------------Beställ gärna det du vill dricka i pausen när du kommer till föreställningen.Förköp serveras i teaterns entré. Övrig servering i Bakfickan.Du som är laktos och/eller glutenintolerant meddela oss via mail servering@RonnebyFolkteater.seTeaterns publikentré: Gångbrogatan 1, 372 37 Ronneby FunktionsvariationerHär finns du information om vilka hjälpmedel som finns för funktionshindrade. Saknar du någon information tveka inte på att fråga oss! Ta kontakt med teaterns kassa så blir du ledsagad upp till teatersalongen.Hissen i grannhuset används även för Ronneby Teater. Rullstolsplats finns i salongen. Handikapptoalett finns på samma plan som teatersalongen.Bokning av rullstolsplats gör du via telefon 0708 335 183Salongen är utrustad med hörslinga.

Boka Biljett via NorticMed reservation för ändringar och felaktiga inlägg.  
©1996-2018 Digital Future CityGuide  

Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser