Sevärdheter  Piteå  Historia  Sevärdheter  Festligheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 9.jpg Picture 1.jpg Picture 7.jpg Picture 5.jpg

Festivaler och festligheter
I Piteå ordnas varje år ett flertal festivaler och festligheter.
Bland de mest kända är Festspelen i Piteå i början av juli. Då bjuds ett varierat musikutbud med tonvikt på klassiskt. Fiske, äventyrs- och vildmarkssafaris samt mycket mer ordnas då i Piteås vackra omgivningar.

Piteå Dansar och Ler i månadsskiftet juli - augusti är en familje- och musikfestival där faktiskt hela centrala Piteå dansar och ler. Varje års festival har ett speciellt tema och massor av välkända artister uppträder. Festivalen är utan tvekan en av de mest populära i sommarsverige.

Pitepalt
Vare sig man besöker Piteå i festivaltider eller under resten av året bör man förstås inte missa stadens nationalrätt nummer ett, nämligen Pitepalt! Recepten på denna delikatess är lika många som de på södra Sveriges motsvarighet, kroppkakor, och en äkta Pite-familj har naturligtvis sin egna, ärvda variant.
Huvudingredienserna är i alla fall potatis, kornmjöl, salt och fläsk. När detta formats till aptitliga bollar serveras de gärna heta med kallt smör som får smälta på palten samt både lingonsylt och mjölk.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser