Sevärdheter  Piteå  Historia  Sevärdheter  Festligheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Picture 3.jpg Picture 1.jpg 1Picture 14.jpg Picture 2.jpg
Kyrkor-Några av de sevärdheter som inte bör missas vid ett besök i Piteå är den medeltida kyrkan och kyrkstugorna i Öjebyn, Rosfors bruk.

Pite Havsbad- Redan på 40-talet var Pitholmen en populär plats för soldyrkare och badälskare. Sedermera kom Pite havsbad att bli en av de i särklass populäraste badstränderna I Sverige, och kallas inte utan anledning för Nordens riviera. Längs den 1800 m långa stranden finns Nordens största campinganläggning med stugor och hotell, barer och restauranger, tropikbad, spa och ett stort utbud av aktiviteter såsom simbassäng, lekland, tennisbanor, badminton banor, minizoo, minitivoli, minigolfbana, golfbana, gokartbana, spelhall, beach volley planer m m, m mů Risken att ha tråkigt är liten!

Piteå Museum som ligger i stadens f d Rådhus kan man lära mer om Piteås historia genom utställningar med anknytning till bygdens historia.
Picture 16.jpg Picture 15.jpg Picture 12.jpg Picture 9.jpgOm CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser