Sevärdheter  Sevärdheter  Bilder

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Oxelösund

Oxelösund är en kulturhistorisk skärgårdsstad. Förr i tiden var staden ett litet lots- och fiskesamhälle. Bygdegården är ett arv från denna tid, 1600-talet. Idag nyrenoverad, fungerar den fortfarande som stans populära sjökrog.

Mästerlotsen i Oxelösund-Är man teaterintresserad ska man besöka Mästerlotsen i Oxelösund där det arrangeras teaterföreställningar inför en mindre publik.

Skärgårdsmuseumet i Grantorp-En gammal skärgårdsstad som Oxelösund har självklart ett skärgårdsmuseum, Grantorp, där man ställer ut allt om skärgårdslivets historia och nutid.

Badhusviken-Stadens största gästhamn är Badhusviken. Här anordnas mysiga roddar- och segelkvällar med egna båtar samt skärgårdsmarknader.

S:t Botvids kyrka-En mycket annorlunda och speciell kyrka finner du i Oxelösund. S:t Botvids kyrka har byggts till inspiration av kustens sjömärke.

Till öarna Beten, Furön, Jogersö m. m. kommer man via båtturer från Oxelösund. På dessa öar hittar du gamla bebyggelser och kulturmarker. T ex på Furön finns en gammal urskogslik tallskog och väldigt stora lindar.

Fiske, bad, promenader i naturen,utflykter och båtturer är vanliga aktiviteter i Oxelösund. Möjligheterna är många och njutning är garanterat.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser