Sevärdheter  Oskarshamn  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Oskarshamn är en relativt ung stad. Det var först 1856 som kung Oskar I förklarade köpingen Döderhultsvik till stad. Längre tillbaka var platsen ett fiskeläge, som Drottning Kristina upphöjde till köping år 1646.

Picture 2.jpgOskarshamn är kanske mest känd för sin vackra skärgård och för en av vårt lands mest kända träskulptörer, nämligen Döderhultaren.
Döderhultaren, eller Axel Robert Petersson som han egentligen hette, föddes strax utanför Oskarshamn i Döderhult år 1868. Denne man efterlämnade ett märkligt och imponerande livsverk när han avled år 1925, både i sin konst och i sitt sätt att leva. På ett unikt, med både humor och ett blixtrande sinne för karikatyr, sätt dokumenterade han den tidens liv och leverne i Småland, både folk och fä.
Idag kan man se en stor del av hans produktion på Döderhultarmuseet i centrum av Oskarshamn. Vill man se hans ateljé och bostad ska man bege sig till Charadotes´ stuga på Garvaregatan, som håller öppet för visningar under juni till augusti.

Picture 1.jpg Picture 3.jpg Picture 5.jpg

Skärgården-Oskarshamn har en stor urbergsskärgård med härliga klippor och sandstränder. Här kan man njuta av att utforska skärgården, bada och sola eller fiska.


Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser