Sevärdheter  Historia  Sevärdheter  Slottet  Wadköping

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Wadköping

Mitt i centrala Örebro vid Svartåns strand, ligger ett minne från svunna tider och väntar - Wadköping. Ända sedan 1960-talet är den lilla "trästaden" ett av Örebros mest uppskattade besöksmål. Med sina små gränder, timrade röda gårdar från 1700-talet och kullerstenstorg är platsen ett smultronställe för många generationer av besökare. Här finner du även allt från hantverkare, butiker, museer samt caféer med mera.

Varför då namnet Wadköping? Svaret ligger i Hjalmar Bergmans litterära namn på sin hemstad (Markurells i Wadköping) som så många känner till. Vill du veta mer om Bergman skall du definitivt besöka det museum som tillägnats honom i Wadköping.
Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser