Sevärdheter  Historia  Sevärdheter  Slottet  Wadköping

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Sevärdheter

En färd västerut från centrala Örebro finner man det underbara Karlslunds herrgård med trädgård. Detta är en underbart härlig miljö som bjuder på både kultur och en stor dos natur. Man finner här bl a en naturstig, hantverkare samt konstgallerier. Ett tips för den motionssugne är att cykla ut längs den fina å-leden.

I Örebro-området finner man en rad vackra och intressanta kyrkor. Speciellt S:t Nicolai-kyrkan vid stortorget. Här begravdes Engelbrekt år 1436, samt valdes J.B. Bernadotte till ny svensk tronföjlare år 1810. De äldsta kyrkorna i området är definitivt Mosjö- och Almby kyrka. De har båda anor ända ifrån 1100-talet. Den som vill se en av landets mest ståtliga landsortskyrkor, skall bege sig en bit nordöst om Örebro mot Arboga, för här ligger sedan en lång tid tillbaka Glanshammars kyrka. Det finns även ett stort antal andra kyrkor i området som helt klart är värda ett besök.

I centrala Örebro mitt emellan Wadköping och slottet, finner man Stadsparken, en oas på 100 000 kvadratmeter med underbara miljöer samt vackra konstföremål. Här kan man avnjuta en sommardag på bästa sätt. Varför inte besöka Blomstergatan med dess praktfulla blomstergårdar, Klostergården samt Doftlunden för de synskadade. Man finner här även ett stort antal träd av både vanliga och ovanliga sorter, en scen för uppträdanden, ett café där man kan slappna av och en stor lekplats för barnen. Vid den västra ingången finner man även Stadsträdgården med butik, växthus och café.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser