Sevärdheter  Historia  Sevärdheter  Slottet  Wadköping

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Örebro

Örebro är sannerligen en av Sveriges allra vackraste städer. Inte många kommer att säga emot det påståendet, i varje fall inte i Örebro!

 

Från Storbron, där staden en gång hade sitt ursprung, överblickar man staden från dess mittpunkt. Man kan skåda underbara parker, vackra byggnader från många tidsepoker samt en rad trevliga uteserveringar alla värda ett besök. Mitt i Svartån reser sig det fantastiska slottet över ytan. Här finner man anor från den äldsta historien fram till våra dagar. Här har varit en samlingspunkt för flera generationer av kungar och härskare.

Örebro är en av Sveriges mest centrala städer. Redan för hundratals år sedan fungerade Örebro som mötes- och handelsplats för resanden från alla Sveriges hörn. Örebro är även i geografisk synpunkt ett av Sveriges centrum. Från Örebro når man inom en radie av 20 mil nästan halva vårt lands befolkning. Staden kännetecknas även i vår tid av dess goda kommunikationer. Tågförbindelserna är täta tack vare närheten till järnvägsknuten Hallsberg, och genom staden passerar en rad stora vägar såsom E20, E18 och Rv 50/60. En liten bit väster om staden ligger även flygplatsen Örebro-Bofors som har flyg till alla världens delar för alla åldrar.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser