Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se

Olofströms kommun har många olika scenerier att erbjuda. I de norra delarna finns de djupa skogarna med sina sjöar. Bland dem är Halen, för övrigt den största i Blekinge, som tillsammans med Raslången och Immeln formar ett viktigt vatten system.

När man kommer till Olofström söderifrån möts man av Lilla Holje. Ägare till denna gård, som senare blev ett gods, var en gång i tiden Olof Olsson, och det var efter honom som staden Olofström fick sitt namn.

 

 

Nuförtiden finns här också ett museum, Nebbebodagården, där man kan få se hur människorna har levt i området genom seklerna.

Museet ligger i en stor park med en parkteater och "Längan", en utställningslokal för bl a lokal konst.. Här finns också många statyer av Carl Eldh, och från denna park utgår de exkursioner som går genom naturreservatet Halen.
Här kan man ägna sig åt kanoting, fiske, bad, cykeltura eller bara vandra och njuta av den härliga naturen i lugn och ro.

Fritzatorpet, ligger 3 km väster om Olofström i naturskönt område i närheten av Halen.

I centrala Olofströms vackra park finns bl a Folkets Hus och bibliotek. Biblioteket har ett Harry Martinson-rum, helt ägnat nobelpristagaren i litteratur 1974. Folkets hus rymmer en av södra Sveriges mest välutrustade teatersalonger.

Strax söder om Olofström ligger Jämshög, där man kan besöka Teknikens Land och experimentera, laborera och leka. På ca 1000 kvm kan du undersöka över 120 olika tekniska eller naturvetenskapliga fenomen. Intressant, roligt och underhållande för alla barn från 3-93 år.

Längst ut på ett långt näs i sjön Raslången ligger Gillesnäs gård, som är känd från Sven-Edvin Saljes fem romaner om familjen Loväng och Lovängsgården. Tre av dem har dessutom blivit film, och Gillesnäs gård stod som modell för dessa. Här finns rum och kanoter att hyra i vackra omgivningar, och en Cafè & Gårdsbutik där man bl a kan köpa fårskinn, handvävda hängmattor, antikt, ägg från dvärghöns och naturligtvis flera av Saljes böcker.

 Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser