Sevärdheter  Nynäshamn  I Omgivningen

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 

Boka HotellSweden.se

Nynäshamn


Käringboda Naturreservat
Käringboda naturreservat är ett välbevarat, vackert skärgårdslandskap. I södra delen finns Rassavikar, där ängarna doftar av orkidéer under våren. Strövstigar är lagda så du kan anpassa promenadens längd genom att växla in på olika stigar med varierad svårighets- grad.
Många vackra badplatser finner du också här.
Reservatet ligger i Nynäsviken, ca 2 km sydväst om Nynäshamn.

Cowboyliv
På Söderby Gård kan drömmen om ett Cowboyliv bli sann! Här får du möjlighet att rida västernridning. Antingen genom en lektion eller på trevlig uteritt eller ett läger..
Pröva på en uteritt med övernattning i vindskydd med egen kock. Det ger den rätta cowboy känslan!Där finns stor utebana och roundpen och en mysig saloon.För grupper kan det även ordnas med t.ex. prova-på-westernridning, 5-kamp, lassokastning och Barbeeque.


Djursnäs Säteri Islandshästar

På Djursnäs kan Du få en härlig tur på mysiga islandshästar. Uteritterna går genom ett vackert jordbruks- och skärgårdslandskap. Prova en Robin Hood-tur, eller en Obelix-tur. För den romaniska kan en månskensritt passa? Här erbjuds för jaktintresserade fällfångstritt och foderrunda. Jaktturer anordnas också, vildsvin och rådjur och änder finns det gott om.
Turer arrangeras även efter eget önskemål..För grupper och företag arrangeras riktigt roliga aktiviteter med tex 5 kamper.


Järnåldershuset i Körunda

Järnåldershuset är en rekonstruktion efter lämningar av en bosättning som arkeologer hittat vid Muskökors- ningen.
Huset ligger vid sjön Muskan intill Körunda Golf- & Konferens Hotell, och Nynäshamns golfklubb, ca 5 km norr om Ösmo.
Järnåldershuset är öppet för allmänheten vissa dagar på året och i mitten av augusti hålls en årlig Järnåldersmarknad med marknad, handel och muntrationer som för 1000 år sedan, med vikinga hantverk, mat som den lagades då och ritt på islandshästar. Musik och festligheter.

Järnvägsmuseum
På muséet finns i dag fem ånglok, två diesellok,
14 personvagnar och 13 godsvagnar. Fordonen är byggda från sekelskiftet och framåt. Själva lokstallet, där muséet är inrymt, är från 1901. Det var året då järnvägen mellan Stockholm och Nynäshamn öppnades.
Vid Skärgårdsdagen och Julmarknaden kan man får sig en åktur eftersom Ångloket kör tur och retur Stockholm - Nynäshamn.Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser