Sevärdheter  Framsidan  Sevärdheter

CityGuide.se

Evenemang, nöje, kultur och turistinformation från Trelleborg till Kiruna. Vi finns i 80 städer runt landet och fler kommer snart. Vi håller koll på var och när alla större evenemang händer i Sverige så att du lätt kan planera din semester eller weekendresa med hjälp av oss.Vi söker - Samarbetspartner

CityGuide.se växer och vi söker en duktig utvecklare och programmerare. Vi tar också gärna emot pressreleaser om utflyktsmål, sevärdheter och evenemang.

Kontakta oss


 Sweden.se
Sevärdheter

Ett av Europas största förnyelseprojekt pågår i Norrköping och det sjuder av liv från centrums kommersiella lokaler över Industrilandskapets kulturella miljöer, mot folkparker, fritids och nöjescentra.
Man kan se förnyelsen överallt i form av gamla miljöer som fått nytt innehåll. Restauranger, pubar och klubbar bubblar och man kan se ett möte mellan grönska och industri i staden. Här finns underbara promenadstråk och spårvagnen ger staden en pittoresk touche.

Stadsbibliotek och Konstmuseum är ett måste för den stad som Norrköping är och alltid har varit.

Norrköping lockar även naturälskare med sina varierade rikedomar. Vid besök av Svensksundsviken, med sitt fågelparadis, otroliga strandängar och prunkande hagmarker gläds man oftast av synen av mer än en havsörn.

Fjällmossen
Stark känsla av vildmark får man uppleva om man besöker Fjällmossen med de största orörda myrarna i Sydsverige. Till detta måste de gröna lövskogarna nämnas med rödmålade gårdar, åkrar, skogsdungar och slingrande grusvägar. Smultronställen i naturen finns av alla möjliga slag.

Kolmården Djurpark
Kolmården ligger nära E4:an cirka 3,5 mil norr om Norrköping. Här finns en hel värld av vilda djur på riktigt och du möter djur från världens alla hörn. Besök Tropicarium, besök Delfinarium för att se delfinernas magnefika föreställning. Vill du komma riktigt nära och kela med djuren gör ett besök på Barnens Lantgård. Ta en tur i Safariparken i bil. Här finns allt från varg, björn, lejon, sebror...!
Lekplatsen Kulmården är perfekt för barn som har mycket spring i benen. Du kan hälsa på Bamse och hans vänner i Bamses Värld.

Löfstad Slott
Slottet byggdes på 1600-talet och har sedan dess aldrig sålts, vilket gör slottet unikt. Slott med engelsk park och ett värdshus som är öppet året om. Besök ett hem, lämnat precis som det såg ut vid den sista ägarinnan fröken Emelie Pipers bortgång 1926. Tack vare en önskan i den sista ägarinnans testamente har slottet kunnat förbli levande och är idag ett populärt besöksmål.

Arkösunds skärgård
Arkösund är Norrköpings närmaste skärgård. Det är ett litet samhälle vid havet som sjuder av liv på sommaren och har all upptänklig service för såväl båt- som bilturist. Här finns marinor, flera båtvarv, servicehus, bensinmack, affär, camping, kursgårdar, pubar och hotell med underhållning. Här finns också en friluftsteater, hantverksbodar, båtturer, glasskiosker, två segelsällskap som anordnar seglingstävlingar, samt härliga bad på "badholmarna".Om CityGuide
CityGuider: | CityGuide Europe | CityGuide World | CityGuide US | CityGuide Mexico


 

Annonser